Ploieștiul Patria Noastră

Știri

 Ultima oră

Record egalat, meci exasperant! CS Severin – Petrolul Ploiesti 2-2(1-1)

Record egalat, meci exasperant! CS Severin – Petrolul Ploiesti 2-2(1-1)
mai 04
22:07 2013

Petrolul a încheiat la egalitate confruntarea de la Turnu Severin, una în care s-a aflat de două ori la conducere pe tabela de marcaj. Golurile ploieştenilor au fost marcate de către Bokila şi Younes, pentru gazde punctând Thomas şi Dorel Stoica.

Cu perspectiva certă de a reveni pe treapta a doua a podiumului şi de a-şi întări, automat, poziţia în cursa pentru un loc de Europa League, petroliştii au început în forţă confruntarea de la Turnu Severin, impunând din start ritmul jocului. „Lupii” s-au instalat rapid în jumătatea adversă, iar BOKILA (8), beneficiind de o pasă excelentă venită de la Alcenat, a strecurat balonul, de la 8-9 metri, printre picioarele lui Panagopoulos, aşezându-şi echipa în avantaj pe tabela de marcaj.
Forţând desprinderea, ploieştenii au continuat să atace, ocaziile succedându-se la poarta gazdelor. Grozav (20) i-a dat emoţii lui Panagopoulos, cu un şut respins greu de către portarul amfitrionilor, pentru ca, doar câteva secunde mai târziu, Renan Silva să trimită cu efect, de la 14 metri, lateral dreapta, la câţiva centimetri distanţă de vinclul opus. A urmat pătrunderea lui Guilherme (24), pe stânga, finalizată cu un şut deviat de către Panagopoulos în transversală, iar Cristescu (31), pătruns în careu, a trimis pe lângă colţul scurt. Ocaziile aveau să se răzbune, pentru că, din nimic practic, amfitrionii au restabilit egalitatea, Joel Thomas (33), abia intrat pe teren, învingându-l pe Bornescu cu un şut de la 12-13 metri, poziţie centrală. Până la pauză nu s-a mai înscris, deşi petroliştii au avut şansa să o facă, dar Cristescu (37), liber în partea dreaptă, a şutat pe lângă colţul lung, iar Grozav (38), rămas singur cu Panagopoulos, a fost blocat de portarul grec.
“Lupii” au început ceva mai greoi partea secundă, permiţându-le amfitrionilor să fie mult mai prezenţi în joc decât în prima repriză. Petroliştii au fost, însă, cei care au deschis seria ocaziilor, atunci când Bokila (61) n-a reuşit să reia în plasă din 3 metri, Tătaru intervenind salvator, iar severinenii au replicat prin Thomas, al cărui şut, expediat din marginea careului mic, a ocolit de puţin colţul scurt. Morar (69) l-a testat pe Panagopoulos la o lovitură liberă de la 20 de metri, pentru ca Olah (71) să-l întrebuinţeze serios pe Bornescu, cu o „bombă” de la aproape 30 de metri. A venit, însă, momentul de inspiraţie al lui YOUNES (72), tunisianul făcând diferenţa pe tabela de marcaj cu o execuţie de excepţie, un şut de la 14 metri, lateral stânga, direct în vinclul opus, şi se părea că lucrurile au reintrat pe făgaşul normal. Doar că, după o nouă mare ocazie a lui Bokila (85), gazdele au găsit resursele să mai revină încă o dată, iar, după o cursă a lui Fl. Costea, mingea a ajuns în mijlocul suprafeţei de pedeapsă, de unde Dorel Stoica (87) a trimis fără speranţe pentru Bornescu.
După această remiză, Petrolul acumulează 53 de puncte şi revine pe poziţia secundă în ierarhia Ligii I, la egalitate cu Pandurii Tg. Jiu. În următoarea etapă, “găzarii” vor juca miercuri, pe teren propriu, cu FC Braşov, partida urmând să înceapă la ora 20.30.

Declaratii Cosmin Contra: „Cred că prin prestația avută trebuia să câștigăm lejer. Câteodată fotbalul e așa crud cu echipa care are mai multe ocazii. Păcat de munca băieților, că nu suntem cu capul pe umeri. Din păcate nu tratăm foarte bine unele momente. Dorința de a câștiga e foarte mare!  Aveam o oportunitate mare să ne ducem la două puncte de Pandurii și să ne distanțăm de Astra, dar am dat cu piciorul unei foarte mari oportunități. Avem meci greu cu Brașovul, pentru noi va fi ca o finală. Mi-e teamă, mai sunt 5 etape, 15 puncte puse în joc și sper să rămânem cu picioarele pe pământ. Dacă jucăm bine și nu o bagi în poartă, pățim ca azi! „a declarat la finalul partidei Cosmin Contra pentru DigiSport.

Recunoscând că formația sa joacă spectaculos, Contra a izbucnit la finalul declarației, spunând că egalul e surprinzător pentru el:

„Nu se câștigă nimic pentru cel mai spectaculos fotbal, nu se dă nici un premiu. Pentru mine azi a fost o surpriză că am făcut egal aici!” 

CS Turnu Severin – FC Petrolul Ploieşti  2-2 (1-1)
Marcatori: Thomas (33), D. Stoica (87)/Bokila (8), Younes (72).

CS Turnu Severin: Panagopoulos – Dănănae, Durimel (30 Thomas), Asanovic, Tătaru – Neacşa (81 Crăciun), D. Stoica (cpt), Olah, Brata (59 M. Roman II) – Vranjkovic, Fl. Costea. Antrenor: Ionel Gane.
FC Petrolul: Bornescu – Alcenat, Geraldo, Yamissi, Guilherme – Mustivar, Marinescu (cpt) – Renan Silva (75 Mojica), Cristescu (56 Younes), Grozav (58 Morar) – Bokila. Antrenor: Cosmin Contra.

Au arbitrat: Radu Petrescu (Bucureşti) – Octavian Şovre (Oradea) şi Marius Nicoară (Băile Herculane).
Arbitru de rezervă: Dorin Voina (Reşiţa).
Observatori: Nicolae Grigorescu (Timişoara) şi Aurel Beldeanu (Craiova).(sursa:fcpetrolul.ro)

*Dupa partida din aceasta seara de la Severin, Cosmin Contra si Petrolul Ploiesti intra din nou in istorie , acestia egaland performanta de a nu pierde 12 meciuri consecutive. Ultima data cand ploiestenii inregistrau o asemenea performanta dateaza din timpul „echipei de aur“ a Petrolului, care lua campionatul în 1966.  Atunci, Petrolul avea 12 partide la rând fără eşec (9 victorii şi 3 egaluri). Seria a fost începută pe 10 noiembrie 1965, după un 0-0 cu Ştiinţa Timişoara, şi s-a încheiat pe 5 iunie 1966, după un 0-2 cu UTA. 

In prezent, Petrolul a ajuns la 12 meciuri consecutive fara infrangere si inregistreaza un bilant de 7 victorii şi 5 egaluri.

Foto:fcpetrolul.ro

Despre autor

Florian Tudorache

Florian Tudorache

Articole asemănătoare

1 comentariu

  1. romeo patrascu
    romeo patrascu mai 05, 22:09

    Nu din nimic s-a creat primul gol al gazdelor , ci din indolenta lui Grozav , acesta gresind grav si lasand practic cativa jucatori severineni singuri cu Bornescu ! Trebuie sa spunem lucrurilor pe nume , acest jucator nu are ce cauta in echipa asta frumoasa .
    Iar de faza din prelungiri , cand , pe stanga , patru jucatori singuri nu au reusit sa inscrie ce ar mai fi de spus ?
    Personal , am plecat extrem de mahnit de la stadion .

    Răspunde acestui comentariu

Scrie un comentariu

Ploiești
12°
cer acoperit de nori
humidity: 89%
wind: 1m/s WNW
H 11 • L 10
16°
Fri
18°
Sat
21°
Sun
22°
Mon
Weather from OpenWeatherMap
  • :
  • :
Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, la adresele ploiestipatrianoastra@yahoo.com, info@ploiestiulpatrianoastra.com, sau pe contul nostru de Facebook.

Cele mai citite articole

Sorry. No data so far.

Instagram

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.

YouTube




Abonați-vă la newsletter

Curs valutar