Ploieștiul Patria Noastră

Știri

 Ultima oră

VIDEO! Victorie de prestigiu pentru „Lupii Galbeni”! Petrolul Ploiesti – Swansea City 2-1(0-0)

VIDEO! Victorie de prestigiu pentru „Lupii Galbeni”! Petrolul Ploiesti – Swansea City 2-1(0-0)
august 30
01:54 2013

Petrolul Ploiesti a castigat joi seara pe stadionul Ilie Oana,big123546543512 scor 2-1, partida retur din play-offul Europa League in dauna ocupantei locului 9 din sezonul trecut de Premier League, Swansea City. Intr-o atmosfera senzationala, demna de cupele europene, cele doua formatii au aratat diferit fata de meciul tur disputat in Tara Galilor.

Chiar daca scorul a fost unul drastic in partida tur, fanii ploiesteni au umplut la refuz arena Ilie Oana si si-au sustinut echipa din primul pana ultimul minut, impingandu-i pe Mustivar si compania sa obtina o victorie de prestigiu in dauna unei echipe care joaca constant cu echipe precum Chelsea, Liverpool, Arsenal sau Manchester United.

Gazarii au practicat un joc solid pe toata perioada partidei,trupa lui Cosmin Contra  incercand sa faca in permanenta un presing agresiv in jumatatea adversa, si astfel prima ocazie periculoasa a lupilor s-a consemnat inca din minutul 14 cand Hamza Younes a trecut pe langa deschiderea scorului la o faza in care tunisianul a cerut o lovitura de la 11 m. Presiunea Petrolului a continuat cu o posesie superioara ploiestenilor, dar fazele de poarta au intarziat sa apara.

Spre finalul primei reprize, Petrolul a ratat oportunitatea de a intra cu avantaj la cabine prin cele doua ocazii irosite de Damien Boudjemaa. Dupa pauza, lupii si-au continuat asediul la poarta lui Tremmel, prima ocazie importanta de gol a galezilor venind abia in minutul 50, atunci cand la un contraatac pe partea dreapta, capitanul lupilor, Geraldo Alves a respins la sacrificiu mingea  in  bara, evitand astfel un nou  autogol ca in partida tur.

Lupii si-au revenit repede dupa aceasta mare ocazie a galezilor, si impinsi de la spate de vulcanul galben albastru, au reusit sa deschida scorul in minutul 72 prin camerunezul Priso, dupa o pasa la intalnire a lui Guilherme. Stadionul Ilie Oana a erupt, si in euforia creata , lupii nici nu si-au dat seama ca pe tabela echilibrul s-a restabilit.  Era minutul 73 si Lamah, restabilea egalitatea, dupa o faza in care defensiva ploiesteana inca sarbatorea golul lui Priso.

Nici macar acest gol, nu i-a demoralizat pe lupii galbeni, semn ca pe intreg parcursul acestei saptamani campania initiata de fanii petrolisti ” Noi credem ca se poate! Crede si tu!” a avut efectul scontat, iar la finalul acestei partide trebuia sa existe doar un singur invingator: Petrolul Ploiesti. Astfel, cu 7 minute inainte de final, idolul tribunelor ploiestene Hamza Younes, a adus Petrolului o victorie de prestigiu in fata celui mai greu adversar intalnit de echipele romanesti in preliminariile cupelor europene, si totodata alte puncte pretioase care vor ajuta Romania la coeficientul de tara.

Formaţia din Premier League merge mai departe cu scorul general de 6-3, dar Petrolul a arătat, aseară, ca o echipă care merită să evolueze în grupele Europa League.

Declaratii dupa meci

Cosmin Contra: „Daca intram cu 1-0 la pauza, alta era soarta. Si daca nu primeam gol asa repede. Eu sunt mandru de jucatorii mei, pacat ca nu au avut aceeasi atitudine in tur. A fost un blocaj psihic, nu ne-am aratat adevarata valoare. Avem maine sanse, dar a 31-a sansa din cele 31. Nu cred ca suntem noi cei norocosi. Nu cred ca era altfel cu Gicu. El este subiect inchis! Ii doresc sa faca meciuri bune acolo. Hamza are o mica entorsa de genunchi, am inteles de la doctor ca nu e nimic grav. Luni va intra in programul echipei. Laudrup era suparat pentru ca i-am dominat din toate punctele de vedere. Maniera in care au jucat baietii l-a facut sa fie mai suparat. Dar cred ca este fericit pentru calificare, ii urez bafta. Noi ne concentram pe campionat si Cupa. Daca vom avea aceeasi atitudine in campionat vom fi o echipa greu de batut. Marius Niculae mi-a cerut timp de gandire pana vineri, are niste oferte de afara, daca nu se vor concretiza vom relua discutiile vineri sau sambata”, a declarat Cosmin Contra la conferinta.

Mircea Bornescu: „Imi pare rau ca in meciul tur nu am reusit sa scoatem un rezultat care sa ne permita sa luptam azi cu sanse reale. Am incercat sa demonstram ca a fost un accident meciul tur. Ca orice jucator, iti doresti sa creezi ceva frumos pentru a ramane in istorie, sa creezi miracole. Dar a fost prea mare diferenta ca sa intoarcem rezultatul. Ne bucuram ca am lasat o impresie buna si am invins o echipa foarte puternica. Si datorita suporterilor ne-am dorit sa incercam sa scoatem un rezultat cat mai bun. Pentru ei am dorit sa castigam, ei ne uimesc de fiecare data si sunt mereu cu un pas inaintea noastra. Le multumim pentru atmosfera, victoria e pentru ei. Ne dorim sa repetam evolutia de anul trecut si cu siguranta ne dorim ca Steaua sa simta presiunea noastra, aceasta sa fie constanta. Din punctul meu de vedere, echipa de maine e trasa, sunt slabe sanse sa fim trasi maine la sorti”, a declarat Mircea Bornescu la Sport.ro.

Guilherme: „Nu stiu ce s-a intamplat acolo. Ne-a fost frica de ei si i-am respectat prea mult. Aici am aratat ce inseamna Petrolul.
Daca vom avea noroc maine la tragerea de dupa eliminarea lui Fenerbahce, va fi o petrecere aici! Sunt fericit pentru asta… dar eu mai am un an de contract la Petrolul si sunt fericit sa joc aici.
Suporterii de-aici sunt uimitori. Sunt fanatici si mereu alaturi de echipa. Au ceva din stilul sud-american, din stilul argentinian sau uruguayan.”

Petrolul termina aventura europeana in 2013, dupa 6 meciuri  cu un onorant bilant: 4 victorii, un egal si doar o singura infrangere.

Golaveraj: 13 goluri marcate si 8 goluri primite

Petrolul-Vikingur 3-0

Vikingur-Petrolul 0-4

Petrolul -Vitesse 1-1

Vitesse-Petrolul 1-2

Swansea-Petrolul 5-1

Petrolul-Swansea 2-1

FC Petrolul Ploieşti – Swansea City AFC 2-1 (0-0)
Marcatori: Priso (73), Younes (83)/Lamah (84).

Petrolul: Bornescu – Alcenat, Geraldo Alves, Hoban, Guilherme – Mustivar (cpt) (65 Romario), De Lucas (46 Teixeira) – Priso, Younes, Boudjemaa – Dore (46 Camara). Antrenor: Cosmin Contra.
 
Swansea: Tremmel – Rangel, Chico, Amat, Davies – Pablo Hernandez (67 Lamah), Britton, De Guzman (60 Sung-Yong), Pozuelo – Michu (76 Canas) – Donnelly. Antrenor: Michael Laudrup.
 
Au arbitrat: Michael Koukoulakis – Dimitrios Saraidaris şi Christos Baltas (toţi din Grecia).
Arbitru de rezervă: Stavros Tritsonis (Grecia).
 
Observator: Jorn West Larsen (Danemarca).
Delegat UEFA: Joel Wolff (Luxemburg).

Foto:fcpetrolul.ro

Despre autor

Florian Tudorache

Florian Tudorache

Articole asemănătoare

0 comentarii

Încă nu sunt comentarii.

Nu există comentarii pentru moment, vrei să adaugi unul?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Ploiești
23°
cer senin
humidity: 33%
wind: 4m/s WSW
H 21 • L 16
23°
Sat
25°
Sun
27°
Mon
20°
Tue
Weather from OpenWeatherMap
  • :
  • :
Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, la adresele ploiestipatrianoastra@yahoo.com, info@ploiestiulpatrianoastra.com, sau pe contul nostru de Facebook.

Cele mai citite articole

Sorry. No data so far.

Instagram

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.

YouTube




Abonați-vă la newsletter

Curs valutar