Ploieștiul Patria Noastră

Știri

 Ultima oră

Derby insangerat de 1 decembrie! Steaua – Petrolul 1-1(1-0)

Derby insangerat de 1 decembrie! Steaua – Petrolul 1-1(1-0)
decembrie 02
04:20 2013

Petrolul Ploiesti a dovedit de Ziua Nationala in partida contra Stelei ca merita cu prisosinta sa se bata in lupta pentru cucerirea celui de-al 5-lea titlu din istoria clubului.LPF2013 - STEAUA BUCURESTI - PETROLUL PLOIESTI La partida disputata in aceasta seara pe Ghencea, gazarii au fost superiori campionilor Romaniei la toate capitolele, partida incheindu-se la egalitate 1-1, ploiestenii putandu-se declara nemultumiti la finalul derby-ului pentru ca nu au reusit sa plece cu toate cele trei puncte acasa.

Partida a inceput in nota de dominare a Petrolului, dominare ce avea sa continue pe intreg parcursul celor 90 de minute de joc.Prima ocazie a ploiestenilor de a deschide scorul s-a petrecut in minutul 11, atunci cand Filipe Teixeira a şutat pe lângă poarta lui Tatarusanu de la 18 metri. „Lupii” au continuat sa atace si sa faca acel pressing agresiv de care Cosmin Contra ne vorbeste mereu  la conferintele de presa  de dinaintea partidelor, si au mai irosit in minutul 13 doua mari ocazii prin Camara si Teixeira, ambele incercari  neschimband in vreun fel tabela de marcaj.

Cliseul clasic din fotbal conform caruia ocaziile se razbuna avea sa fie pus in practica in cel de-al treilea minut de prelungire, desi de la margine se indicase ca prima repriza sa fie prelungita cu doar doua minute.  Astfel, in urma unei faze fixe executate de Bourceanu , Steaua reusea sa deschida scorul prin Prepelita, care  profitand  de o greseala de plasament a lui Guilherme, il invinge pe Pecanha cu un șut pe jos, din 10 metri.

Petrolul a început în jumătatea adversă şi actul secund,iar Albin putea egala în minutul 50, însă Tătărușanu și-a salvat echipa. Uruguayanul avea să rateze o șansă uriașă în minutul 67, când din 6 metri a trimis un voleu peste poartă din centrarea bună a lui Guilherme. Si cum in viata divinitatea tine cu cei buni, în minutul 77, la o fază lucrată de Teixeira și Alves, Benga trimite puternic sub transversala lui Tatarusanu , restabilind egalitatea pe tabela de marcaj.

Finalul meciului s-a jucat pe contre, si ambele echipe au ratat sansa de a-si trece in cont toate cele trei puncte. Primii au fost stelistii, prin Adi Popa (87) dar șutul său în colțul lung a ocolit poarta lui Pecanha. De partea cealalta, Hoban putea aduce toate cele 3 puncte gazarilor, si o mare victorie asteptata de intreaga suflare petrolista dupa mai bine de 14 ani de la acel memorabil 4-1 in Ghencea.

S-a terminat 1-1, după un meci ce şi-a onorat, de la un capăt la celălalt, titulatura de derbi. Pentru Petrolul, urmeaza miercuri o alta finala si anume partida ce conteaza pentru sferturile de finala ale Cupei Romaniei, acolo unde „lupii” vor intalni pe Ilie Oana, formatia FC Vaslui. Partida va incepe la ora 19.00 si va fi transmisa in direct de postul de televiziune Digisport 1.

Steaua Bucureşti – Petrolul Ploieşti 1-1 (1-0)
Marcatori: Prepeliță (45+2)/Benga (78)
Steaua: Tătăruşanu – Chipciu, Szukala, Varela, Latovlevici – Bourceanu (cpt), Prepeliţă – Popa, Iancu (57 Neagu), Tănase (74 Stanciu) – Nikolic (46 Piovaccari). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf
Petrolul: Pecanha – Alcenat, Alves (cpt), Benga, Guilherme – Hoban, De Lucas (76 Fernandez) – Priso (63 Younes), Albin, Teixeira – Camara (80 Mustivar). Antrenor: Cosmin Contra

Au arbitrat: Ovidiu Haţegan (Arad) – Radu Ginguleac (Bucureşti), Ovidiu Artene (Vaslui)                                                   
Arbitru de rezervă: Paul Unimatan (Zalău)                                          
Observatori: Dan Petrescu (Bucureşti, FRF), Claudiu Popa (Bucureşti,LPF)                       
Supervizor: Dumitru Mihalache (Bucureşti) suporter1

INFO: Meciul  STEAUA-PETROLUL din Ghencea era așteptat și pentru duelul celor două galerii.

* In Ghencea, la derbiul din aceasta seara erau asteptati aproximativ 1300 de fani ai lupilor galbeni. Suporterii lupilor au facut deplasarea la Bucuresti cu 15 autocare si cu masinile personale. Din pacate acestia nu si-au mai putut incuraja favoritii de pe stadion, deoarece la Domnești, cu foarte puțini kilometri înainte de a ajunge în Ghencea, fanii ploiesteni au avut parte de un nou episod marca Jandarmeria Romana. Între aceștia și jandarmi s-a iscat un conflict, care a degenerat ulterior.

*Incidente au fost și în apropierea unei benzinării din Ghencea, în urma altercațiilor doi fani ploieșteni fiind împușcați cu gloanțe de cauciuc. Până la urmă, ordinea a fost restabilită, dar forțele de ordine au decis să întorcă din drum galeria ploieșteană, astfel că Petrolul a fost privata in aceasta seara de sustinerea propriilor fani care isi achizitionasera bilete de intrare la meci si achitasera totodata si deplasarea organizata la aceasta partida.

„Cine a luat această decizie va plăti!”

„Cine a luat decizia ca noi să nu intrăm la meci va plăti! Noi am ajuns la 500 de metri de Ghencea şi atunci ne-au anunţat că trebuie să ne întoarcem , pentru că în primul autocar a apărut un conflict cu jandarmii! Am luat legătura cu toţi cei care ne puteau ajuta şi sper să se ia o decizie corectă: să fim duşi la stadion. Au imagini filmate! Dacă se consideră că cineva a greşit: 10, 15 persoane, să ia măsuri legale împotriva lor, dar să nu pedepsească 1.300 de oameni!! Admit că poate au fost probleme, dar chiar şi aşa, cerem să se ia măsuri punctual.

Ei îşi asumă riscul. Dacă ne întorc acum la Ploieşti, vor plăti conform legii! Ei trebuie să aibă dovezi pentrsuporter6u ceea ce fac acum! În virtutea cărei legi întorci 1.300 de oameni la Ploieşti?!”, a declarat Octav Preda, unul din liderii galeriei Petrolului in direct la Sport.ro

„Erau pregatiti de razboi!”

„Un conflict pe care forțele de ordine l-au pornit. Am fost opriți pe Prelungirea Ghencea, în plin câmp, în întuneric, în plină beznă, și fără avertisment au început să tragă în noi cu gloanțe de cauciuc, cu gaze lacrimogene. După ce au început să ne bată, am început să ripostăm. Erau pregătiți de război. Numai în autobuzul în care sunt eu, sunt peste 15 răniți. Suntem peste 12 autocare. A fost un adevărat război. Sunt mai mulți suporteri împușcați, nu doar doi. Și eu sunt. Am fost împușcat în picior. Un altul are capul crăpat. Suntem ținuți ca deținuții în autocare, ne-au întors din drum și suntem sechestrați în autocare. E blocat drumul și își fac de cap în continuare. Dacă cineva coboară din autocar, e bătut. Nu ni s-a dat nicio explicație. Televiziunilor nu li se permite să ne filmeze, să vină spre noi. Ni s-a transmis că nu ne lasă la meci pentru că am deține foarte multe torțe și grenade. 1300 de oameni au plătit această deplasare din banii lor și sunt întorși din drum”, a declarat, în direct la Fotbal Club, un alt lider al galeriei prahovenilor, Bogdan Dinu.

Foto:Digisport.ro & patraru.altphel.ro

 

Despre autor

Florian Tudorache

Florian Tudorache

Articole asemănătoare

0 comentarii

Încă nu sunt comentarii.

Nu există comentarii pentru moment, vrei să adaugi unul?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Ploiești
11°
cer acoperit de nori
humidity: 67%
wind: 5m/s WSW
H 13 • L 11
23°
Sat
25°
Sun
26°
Mon
22°
Tue
Weather from OpenWeatherMap
  • :
  • :
Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, la adresele ploiestipatrianoastra@yahoo.com, info@ploiestiulpatrianoastra.com, sau pe contul nostru de Facebook.

Cele mai citite articole

Sorry. No data so far.

Instagram

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.

YouTube




Abonați-vă la newsletter

Curs valutar