Ploieștiul Patria Noastră

Știri

 Ultima oră

File de poveste – perioada Juventus! Episodul XIV – Debut de bun augur

File de poveste – perioada Juventus! Episodul XIV – Debut de bun augur
aprilie 26
11:08 2014

EDIŢIA 1933/1934

DEBUT DE BUN AUGUR

Şi în al doilea an al existenţei sale, campionatul Diviziei A era organizat tot pe două serii geografice. Erau, totuşi, nişte diferenţe faţă de ediţia inaugurală. Se modificau atât componenţa seriilor, cât şi numărul competitoarelor. Pe de o parte, apăreau unele permutări de grupări dintr-o serie într-alta. Pe de altă parte, creştea numărul componentelor fiecărei serii, de la şapte la opt. În urma jocurilor de baraj retrogradase RGM Timişoara şi promovaseră Juventus Bucureşti, Chinezul Timişoara şi Mureşul Târgu Mureş.

Juventiştii îşi întăreau lotul prin realizarea a patru transferuri, dar şi prin trei „reactivări” ale unor componenţi ai lotului. Astfel, de la gruparea DVA Galaţi erau transferaţi mijlocaşul Constantin Neacşu şi portarul Anghel Creţeanu, de la echipa RGM Timişoara sosea mijlocaşul Iosif Schreier, iar de la Venus Bucureşti era readus extremul universal Vasile Cristescu. Cealaltă categorie îi cuprindea pe Carol P. Maior (I), revenit după patru ani, precum şi pe Temistocle Carianopol şi Sile Georgescu. Dintre aceştia, goalkeeperul gălăţean era un element de viitor, în vârstă de numai 23 de ani.

Este interesantă, din punct de vedere statistic, menţiunea că prima întâlnire internaţională cu caracter amical a reprezentanţilor clubului albastru-roşu, ca prim-divizionari, s-a disputat miercuri, 2 august 1933. 1Elevii lui Ladislau Csillag au dat piept cu austriecii Admirei Wacker Viena pe stadionul „Venus”, deoarece arena „Romcomit” era în renovare. Ca urmare a unei evoluţii de excepţie, gazdele s-au impus cu un zdrobitor 4-0 (2-0). Să trecem în revistă pe protagoniştii memorabilului meci: Juventus: 1. Anghel Creţeanu – 2. Nicolae Petrescu, 3. Constantin Neacşu – 4. Gheorghe Brandabura, 5. Emerich Vogl, 6. Ion Constantinescu – 7. Gyula Dobo, 8. Carlo Archimede Melchior, 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Ilie Lupu. Wacker: 1. Cart – 2. Jelenek, 3. Marek – 4. Pranz, 5. Windner, 6. Iagosch (Flegel) – 7. Zischeck, 8. Hanreiter, 9. Samek, 10. Walzhofer, 11. Wenz. Golurile au fost opera lui Ladislau Palmer (2), Marek (autogol) şi Carlo Archimede Melchior.

În cursul acelei luni au fost construite peluze în spatele celor două porţi ale stadionului din bulevardul Regina Elisabeta. Lucrările de amenajare au fost făcute înaintea unei alte confruntări internaţionale cu caracter amical. Sâmbătă, 26 august 1933, Juventus a disputat o nouă partidă cu caracter amical, contra maghiarilor de la Ferencvaros Budapesta. La fel ca şi în urmă cu şase ani, oaspeţii au fost cei care s-au impus la finalul jocului. Spre deosebire, însă, de precedenta întâlnire, când a fost 5-0 (2-0), de astă dată era consemnat pe tabelă 5-4, după ce maghiarii aveau un clar 5-1 la pauză. Şi această confruntare avea să fie una de referinţă pentru istoria clubului albastru-roşu. A fost ultimul meci internaţional găzduit de cochetul stadion „Romcomit”. În faţa unei asistenţe record de 4.000 de spectatori, la fluierul arbitrului Costel Rădulescu, pentru acea întâlnire istorică, s-au aliniat formaţiile: Juventus: 1. Anghel Creţeanu – 2. Nicolae Petrescu, 3. Constantin Neacşu – 4. Gheorghe Brandabura (Sandy Ionescu), 5. Emerich Vogl, 6. Ion Constantinescu – 7. Gyula Dobo, 8. Carlo Archimede Melchior, 9. Traian Zăinescu (Carol Maior), 10. Dincă Schileru, 11. Carol Maior (I) (Ladislau Palmer). Ferencvaros: 1. Hada – 2. Papp, 3. Korany – 4. Lycka, 5. Moore, 6. Lazar – 7. Tanzer, 8. Toldi, 9. dr. Sarossy, 10. Kemeny, 11. Tomasy. Golurile au fost realizate de Gyula Dobo, Traian Zăinescu, Carlo Archimede Melchior şi Carol Maior (I) respectiv, dr. Sarossy (2), Toldi (2) şi Kemeny.

La începutul lunii septembrie au fost demarate lucrările de electrificare ale stadionului. Pentru această acţiune de modernizare fusese contactată o casă (n.a. – firmă) germană. Inaugurarea instalaţiei a avut loc miercuri, 13 septembrie 1933, cu ocazia meciului amical CFR Bucureşti – Ujpest Budapesta. Astfel, se mai consemna o nouă premieră. Stadionul situat pe Splaiul Gării Centrale şi bulevardul Regina Elisabeta, a fost primul din Capitală prevăzut cu nocturnă.

Campionatul Diviziei A era structurat pe două serii, Juventusul fiind repartizată în seria a II-a.

Programarea etapelor de campionat era una ciudată, în sensul că nu toate rundele erau compacte, cu câte patru meciuri. Erau cazuri în care, la o dată calendaristică, programarea prevedea disputarea unei singure sau a cel mult două partide. Întrecerea eşalonului de elită al fotbalului românesc a luat startul pe 3 septembrie 1933, cu partida Unirea Tricolor – Şoimii Sibiu 3-0, în seria care ne interesează. După o săptămână, se disputau partidele Gloria CFR Arad – Unirea Tricolor 2-2 şi Şoimii Sibiu – Ripensia Timişoara 0-5. Elevii lui Ladislau Csillag aveau să primească „botezul” primului eşalon divizionar abia la 17 septembrie, la Timişoara. Acolo aveau să dea piept cu Ripensia, nimeni alta decât campioana en titre. Nici că se putea o programare mai dificilă pentru debut. Spre surprinderea generală, în faţa a 3.000 de spectatori, bucureştenii au învins cu 3-1 (2-1). Astfel, îşi luau revanşa pentru înfrângerea suferită cu 1-2 în amicalul disputat în urmă cu trei săptămâni, pe arena „Romcomit”. Primul marcator în Divizia A din istoria clubului a fost Ilie Lupu. Acesta a izbutit nu doar să înscrie, ci a reuşit „tripla” victorioasă din meciul inaugural. La debutul pe prima scenă fotbalistică a ţării, reprezentanţii clubului albastru-roşu au folosit următoarea formulă de echipă, pe care o amintim: Anghel CreţeanuEmerich Vogl, Nicolae PetrescuIon Constantinescu, Ladislau Palmer, Gheorghe BrandaburaGyula Dobo, Carlo Archimede Melchior, Traian Zăinescu, Carol Maior (I), Ilie Lupu.2

În etapa a II-a, pe 1 octombrie, juventiştii aveau să repete această frumoasă ispravă.Succesul a fost obţinut, de astă dată, la Sibiu, în faţa Şoimilor locali. Aceasta era una dintre grupările repetente ale precedentei ediţii, care se salvase în urma barajului de promovare-menţinere. În urma acestei victorii, în mod cu totul surprinzător, oamenii vicepreşedintelui Grigore Urlăţeanu erau lideri, cu punctaj maxim. Erau secondaţi de campioana ţării, tot cu patru puncte (5-0 cu Şoimii şi 3-0 cu Unirea Tricolor, ambele în deplasare), dar cu un meci în plus. Pentru fotbaliştii clubului din bulevardul Regina Elisabeta cea de-a treia partidă însemna o altă deplasare, a treia consecutivă, la Arad, pentru meciul cu Gloria CFR. Întânirea s-a soldat cu un alt rezultat bun. A fost o remiză cu patru goluri marcate care, însă, îi cobora pe juventişti pe locul al II-lea. Le suflau în ceafă ripensiştilor, învingători, acasă, în dauna orădenilor de la CAO, cu 3-0 (1-0). La jumătatea lui brumărel, nou-promovata grupare din Capitală disputa, în sfârşit, primul meci de acasă. Aveau de înfruntat cealaltă nou-promovată a seriei, Mureşul Târgu Mureş. Gazdele s-au impus, finalmente, cu 3-1 (1-0), în timp ce liderul, jucând tot acasă, reuşea numai o remiză. Un spectaculos 4-4 (4-2) cu România Cluj, rezultat mai rar întâlnit în acea vreme. Juventus urca, iarăşi, în onorantul fotoliu al liderului. Era la egalitate de puncte cu campioana, care avea, însă, un meci în plus. Cu şapte puncte şi un golaveraj de 11:5 (faţă de 16:7), elevii lui Ladislau Csillag erau în culmea fericirii. Din păcate pentru ei, avea să fie pentru ultima dată în această ediţie. În spatele tandemului fruntaş, cu câte 6 puncte, erau arădenii Gloriei CFR, cu un golaveraj de 10:8 şi oborenii Unirii Tricolor (8:7).

Din turul campionatului mai erau de jucat numai trei runde. Chinurile deplasărilor prin ţară se încheiaseră pentru juventişti. La început de noiembrie a urmat runda în care primele două clasate au făcut schimb de adversare. Din nou pe „Romcomit”, reprezentanţii clubului albastru-roşu aveau de dat piept cu performera etapei precedente, România Cluj. Ardelenii s-au impus la limită, după ce la pauză erau cu două goluri în avantaj. Tot atunci, Ripensia se distra pe seama târg-mureşenilor. Au învins cu un categoric 7-2 (3-0), în care internaţionalul Ştefan Dobay demonstra din plin, tuturor, de ce era golgeterul ţării. Marca cinci goluri, dintre care trei în decurs de doar şapte minute! Acum, în clasament, între liderul Ripensia şi Juventus se interpuneau Gloria CFR Arad şi CAO-ul. Atât arădenii (3-2 la Cluj, cu România, disputat în avans), cât şi orădenii (4-3 la Târgu Mureş, cu Mureşul, tot în avans, iar apoi 7-0 cu Şoimii Sibiu) mergeau la turaţie maximă. Traiectoria descendentă a Juventusului nu avea să se încheie aici. Au urmat alte două eşecuri: cu CAO (2-4 acasă) şi cu Unirea Tricolor (0-4 pe terenul din faţa Gării de Est, în prezenţa a 4.000 de spectatori). Aşa încât sărbătorile de iarnă îi găseau pe fotbaliştii clubului albastru-roşu pe poziţia a V-a, loc pe care „picau” după meciul cu orădenii. La finele turului aveau 7 puncte şi un golaveraj negativ (14:15). Erau devansaţi de Ripensia (golaveraj 26:10) şi CAO (24:10), cu câte 11 puncte fiecare, Unirea Tricolor cu 10 (16:7) şi Gloria CFR cu 8 (14:16). După înfrângerea în faţa orădenilor, conducătorii grupării din bulevardul Regina Elisabeta au depus o contestaţie care îl viza pe fundaşul Sarkady. Mai precis, legitimitatea dreptului de joc al acestuia la echipa de pe Crişul Repede, câtă vreme mai evoluase şi la Victoria Iaşi. Clasamentul de la finalul turului a fost omologat în forma prezentată mai jos, din cauza faptului că în privinţa contestaţiei juventiştilor se tergiversase luarea unei decizii de către forul abilitat.

În luna ianuarie 1934, antrenorul orădean Ladislau Csillag lăsa gruparea juventistă pentru arădenii de la Gloria CFR. Locul acestuia era (re)luat pe banca tehnică de cunoscutul internaţional Emerich Vogl. Referitor la contestaţia depusă de Juventus la meciul cu CA Oradea, Comisia Campionatului Naţional a hotărât anularea rezultatului de pe teren (2-4) şi a dispus rejucarea partidei respective.

Ediţia de campionat 1933/34 este unică în analele fotbalului românesc în sistem divizionar, din punct de vedere al desfăşurării returului. Despre ce este vorba? Meciurile din sezonul de primăvară nu s-au mai disputat în sistemul etapelor de campionat. Aşa încât nu mai putea fi vorba de o ierarhizare a valorilor în condiţiile aceluiaşi număr de meciuri disputate. Abia după ultimul fluier, miercuri, 11 iulie, s-a putut întâmpla acest lucru. A doua jumătate a campionatului a început la 11 martie. Juventusul a intrat în focul luptei două săptămâni mai târziu, acasă, cu o victorie în dauna Şoimilor Sibiu cu 3-1 (1-0). Deoarece fuseseră începute lucrările pentru dezafectarea stadionului „Romcomit”, începând cu primăvara anului 1934, pentru juventişti noţiunea de „acasă” însemna stadionul Venus, aflat la câteva sute de metri distanţă. La începutul lunii martie, şefii clubului albastru-roşu au încheiat o înţelegere cu diriguitorii venusişti pentru utilizarea arenei din Splaiul Independenţei de către Juventus. La mijloc de aprilie a fost programată rejucarea partidei pierdute în toamnă, cu orădenii. După o evoluţie palpitantă a scorului, gazdele s-au impus exact cu scorul cu care pierduseră partida anulată. S-au succedat în ordine: o înfrângere la Cluj (0-3), o remiză la Târgu Mureş (1-1), apoi victorii acasă cu Unirea Tricolor (2-0) şi cu Gloria CFR (1-0). Referitor la meciul de la Cluj, este de consemnat un fapt mai rar întâlnit: căpitanul Ioan Bolohan, preşedintele secţiei de fotbal a clujenilor, a suferit un atac de cord. Transportat la spital, acesta avea să-şi dea obştescul sfârşit.

În penultimul meci, discipolii lui Emerich Vogl au dat piept cu campioana ţării, Ripensia Timişoara. Pentru gazde, miza era ocuparea ultimei trepte a podiumului, loc ce îi asigura automat participarea la următoarea ediţie a Diviziei Naţionale A. Oaspeţii erau liderii seriei, la egalitate cu Unirea Tricolor. Aveau atuul golaverajului dar şi a două meciuri rămase de disputat. Oborenii terminaseră de disputat toate jocurile.3 Pe 24 iunie, mulţi spectatori au populat tribunele arenei Venus, atraşi de miza partidei. Poate şi curiozitatea de a vedea la lucru campioana en titre şi, în acelaşi timp, deja viitoarea finalistă a campionatului naţional. Meciul a fost extrem de echilibrat. În minutul 29, Gyula Dobo a irosit o şansă imensă de a deschide scorul. A ratat lovitura de la 11 metri acordată pentru un henţ, trimiţând pe lângă bară. Echilibrul de pe teren s-a menţinut până la pauză şi multă vreme după. Mai erau 20 de minute până la final şi tabela de marcaj era imaculată. Gazdelor le convenea şi varianta remizei, cu condiţia să învingă în ultima etapă, pe malul Crişului Repede. Au fost suficiente doar trei minute (74 şi 76) pentru a se decide totul. Timişoreanul Schwartz a transformat ambele penaltyuri acordate oaspeţilor. Golul lui Traian Zăinescu (’87) a avut menirea de a mai îndulci din amarul înfrângerii. Bănăţenii se puteau deja gândi la o eventuală sărbătorire a unui nou titlu. Mai aveau însă de trecut un hop, cel al finalei cu Venus, în dublă manşă.

Peste o săptămână, oamenii preşedintelui Grigore Urlăţeanu se deplasau la Oradea. Meciul CAO – Juventus a fost întrerupt în minutul 10 din cauza unei ploi torenţiale. Cum partida n-a mai putut fi reluată în aceeaşi zi, conform regulamentului trebuia continuată a doua zi, din minutul întreruperii. Numai că vizitatorii, în urma unei înţelegeri cu orădenii şi cu arbitrul, s-au înapoiat în Capitală părăsind frumoasa urbe vestică imediat după întreruperea partidei. Jocul a fost reprogramat şi s-a disputat la interval de 10 zile, pe stadionul bucureştean „Venus”. Confruntarea a fost câştigată de către discipolii căpitanului echipei naţionale, cu 2-1 (0-1).

După cum se anunţase deja, următoarea ediţie de campionat a primei divizii îşi schimba sistemul de disputare. Astfel, locul celor două serii de câte opt echipe, avea să fie luat de o singură serie cu 12 competitoare. În acest sens, ocupantele locurilor 7 şi 8 din fiecare serie retrogradau. Câştigătoarele celor cinci campionate regionale disputau meciuri de baraj pentru promovare-menţinere cu cinci echipe din Divizia A, cele clasate pe locurile 5 şi 6 din fiecare serie plus învinsa unui pre-baraj dintre ocupantele locului 4. Cum, în seria B, primul loc din vecinătatea podiumului era ocupat de CFR, urma să aibă loc o dispută de baraj bucureşteană. Învingătoarea rămânea pe prima scenă. Pentru fotbaliştii clubului din bulevardul Regina Elisabeta urmau alte două jocuri, alte emoţii. Pe 15 şi 20 iulie, Juventus s-a impus de fiecare dată, cu 3-1 (0-0) şi 2-0 (0-0). Cu aceste victorii juventiştii îşi păstrau statutul de prim-divizionari, câştigat în urmă cu un an tot după un dublu meci de baraj. Statut pe care, după o „dublă” victorioasă cu ACFR-ul din Braşov, aveau să şi-l păstreze şi giuleştenii.

1933/34 a fost ediţia inaugurală a Cupei României, trofeu pentru a cărui cucerire s-au înscris în cursă 52 de grupări din campionatele districtuale, cărora li s-au adăugat cele 16 echipe din Divizia Naională. Ce trebuie menţionat este faptul că, spre deosebire de campionat, participantele nu trebuiau să achite nicio taxă. Iniţial, mai multe etape din fazele eliminatorii erau programate pentru toamna anului 1933. Din cauza temperaturilor neaşteptat de scăzute (minus 14 grade Celsius), două etape preliminare au fost amânate pentru sezonul de primăvară.Prima prezenţă din istoria clubului viitor petrolist în cadrul Campionatului Naţional avea să coincidă şi cu cea dintâi participare în cadrul nou-înfiinţatei Cupe a României. Sorţii le-au fost favorabili oamenilor vicepreşedintelui Grigore Urlăţeanu, hărăzindu-le un adversar considerat, teoretic, facil, pentru faza şaisprezecimilor de finală: pe UDR Reşiţa din campionatul districtual Timişoara al Ligii de Vest. Gruparea de pe Bârzava nu era tocmai o necunoscută. Fusese campioană districtuală în ediţia 1931/32 şi pierduse finala campionatului naţional, cu 0-3, în faţa Venusului. La 31 martie 1934, timişoreanul Silviu Sepi, cavaler al fluierului delegat de federaţie, nu s-a prezentat la terenul din Reşiţa. S-a jucat, totuşi, iar localnicul Veinert avea să consemneze victoria gazdelor cu 2-0, după o primă repriză albă. Considerată ca neavând statut de joc oficial, partida a fost reprogramată pentru duminică, 29 aprilie. De această dată, Comisia Centrală de Arbitri a delegat un alt timişorean. Arbitrul Petre Murgu avea să consemneze în raportul de joc un ruşinos 5-0 (1-0) încasat de bucureşteni. În prima partidă oficială de Cupa României din istoria clubului, pentru cei în albastru-roşu au evoluat următorii: Anghel CreţeanuOtto Hermann, Constantin NeacşuGheorghe Brandabura, Ion Constantinescu, Nicolae PetrescuGyula Dobo, Carlo Archimede Melchior, Carol Maior (I), Traian Zăinescu, Traian Figaro. Nu doar Juventus avea să fie „victima” echipei reşiţene. Bănăţenii UDR-ului aveau să mai „bifeze” alte două surprize, printre eliminate găsindu-se o altă grupare prim-divizionară. Astfel, în faza optimilor de finală îi „scoteau” pe braşovenii de la ACFR, tot o echipă districtuală, cu 3-0, tot la Reşiţa. În sferturi, însă, izbuteau una şi mai şi. Reuşeau să o elimine pe Unirea Tricolor Bucureşti, cu 5-3, după prelungiri, în Capitală. Performanţa era cu atât mai notabilă, cu cât avem în vedere faptul că oborenii terminau campionatul diviziei A pe locul secund al seriei a II-a, la numai două puncte în urma Ripensiei Timişoara. Aceasta din urmă, avea să fie prima câştigătoare a Cupei României după ce s-a impus în finală, cu 5-0, la rejucare, în faţa Universităţii Cluj, cea care o eliminase greu pe UDR Reşiţa în semifinale, cu 3-2.

Extrem de important de amintit ar mai fi participarea lui Emerich Vogl pentru a doua oară, la un Campionat Mondial, cel din anul 1934 organizat de Italia, după ce, în prealabil, România „luase faţa” Elveţiei şi Iugoslaviei în grupa de calificare. La 27 mai, „Ciogli” a fost căpitanul României în confruntarea din cadrul optimilor de finală, pierdută dramatic cu 1-2 (1-0) în faţa Cehoslovaciei, la Trieste.

 

Campionatul Naţional Divizia A

Seria a II-a

17.09.1933 Ripensia Timişoara – Juventus Bucureşti 1-3 (1-2) Au marcat: Şt. Dobay (’18) / I. Lupu (’8, ’15, ’85). Ripensia: 1. W. Zombory – 2. R. Bürger, 3. B. Hocksary – 4. Ad. Hrehus, 5. R. Kotormany, 6. E. Lakatoş – 7. S. Bindea, 8. Al. Schwartz, 9. L. Raffinski, 10. Gh. Ciolac, 11. Şt. Dobay. Juventus: 1. Anghel Creţeanu – 2. Emerich Vogl, 3. Nicolae Petrescu – 4. Ion Constantinescu, 5. Ladislau Palmer, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Gyula Dobo, 8. Carlo Melchior, 9. Traian Zăinescu, 10. Carol Maior (I), 11. Ilie Lupu. Arbitru: Constantin Rădulescu (Bucureşti). Delegat federal: Z. Arsenovici. Stadion: Electrica – Timişoara.

 

01.10.1933 Şoimii Sibiu – Juventus Bucureşti 1-3 (0-1) Au marcat: Borza (’52) / Tr. Zăinescu (’7), C. Maior (I) (’67, ’75). Şoimii: 1. I. Lindner – 2. Em. Borgia, 3. Gh. Apolzan – 4. P. Tatu, 5. I. Petricioiu, 6. V. Astaluş I – 7. Al. Băicoianu, 8. V. Astaluş II, 9. Gh. Nedici, 10. Borza, 11. I. Opriş I. Juventus: 1. Anghel Creţeanu – 2. Emerich Vogl, 3. Nicolae Petrescu – 4. Ion Constantinescu, 5. Ladislau Palmer, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Gyula Dobo, 8. Carlo Melchior, 9. Traian Zăinescu, 10. Carol Maior (I), 11. Ilie Lupu. Arbitru: Ilie Ciurel (Cluj). Delegat federal: dr. Coşoveanu. Stadion: ONEF – Sibiu.

 

08.10.1933 Gloria CFR Arad – Juventus Bucureşti 2-2 (2-2) Au marcat: Şt. Dobra (’4, ’35) / G. Dobo (’20), C. Melchior (’23). Gloria CFR: 1. A. Tănase – 2. Fr. Hustig, 3. I. Volintir – 4. Gr. Pecican, 5. C. Faur, 6. I. Szabo – 7. P. Igna, 8. Şt. Dobra, 9. P. Tabacu, 10. I. Marienuţ, 11. Gh. Mercea. Juventus: 1. Dezideriu Lacky – 2. Emerich Vogl, 3. Nicolae Petrescu – 4. Ion Constantinescu, 5. Ladislau Palmer, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Gyula Dobo, 8. Carlo Melchior, 9. Traian Zăinescu, 10. Carol

Maior (I), 11. Ilie Lupu. Arbitru: Iosif Petcu (Timişoara). Delegat federal: cpt. Teodorescu. Stadion: Gloria – Arad.

 4

15.10.1933 Juventus Bucureşti – Mureşul Târgu Mureş 3-1 (1-0) Au marcat: C. Melchior, G. Dobo (pen.), Tr. Zăinescu / C. Orza. Juventus: 1. Dezideriu Lacky – 2. Emerich Vogl, 3. Nicolae Petrescu – 4. Nicolae Anton, 5. Ion Constantinescu, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Gyula Dobo, 8. Carlo Melchior, 9. Traian Zăinescu, 10. Carol Maior (I), 11 Ladislau Palmer. Mureşul: 1. Al. Nilca – 2. V. Vidrăşan, 3. A. Molnar – 4. Pastor I, 5. B. Hamlet II, 6. Ad. Hamlet I – 7. C. Valici, 8. G. Nagy, 9. Stahlenberg, 10. C. Orza, 11. M. Szasz. Arbitru: Carol Klein (Brăila) – Şt. Bărbulescu, Baicu (Bucureşti). Stadion: Romcomit.

 

05.11.1933 Juventus Bucureşti – România Cluj 1-2 (0-2) Au marcat: C. Melchior / N. Munteanu, I. Krieshoffer (’34). Juventus: 1. Dezideriu Lacky – 2. Emerich Vogl, 3. Nicolae Petrescu – 4. Gheorghe Brandabura, 5. Ladislau Palmer, 6. Ion Constantinescu – 7. Ion Maior (II), 8. Carlo Melchior, 9. Traian Zăinescu, 10. Temistocle Carianopol, 11. Ilie Lupu. România: 1. Al. Munteanu II – 2. T. Doci, 3. I. Krieshoffer – 4. I. Felecan I, 5. A. Criza, 6. Ad. Fărcăşan – 7. Gh. Cobârzan, 8. T. Felecan II, 9. N. Munteanu I, 10. Gh. Mureşan, 11. V. Căpuşan. Arbitru: Ladislau Oravetz (Arad) – G. Gutern, Gh. Dumitrescu (Bucureşti). Stadion: Romcomit.

 

12.11.1933 Juventus Bucureşti – CA Oradea 2-4 (0-2) Au marcat: I. Lupu, Em. Vogl / I. Bodola (2), Fr. Ronay (2). Juventus: 1. Dezideriu Lacky – 2. Nicolae Petrescu, 3. Otto Hermann – 4. Gheorghe Brandabura, 5. Emerich Vogl, 6. Ion Constantinescu – 7. Ilie Lupu, 8. Carlo Melchior, 9. Carol Maior (I), 10. Traian Zăinescu, 11. Ladislau Palmer. CAO: 1. M. David – 2. Stettner, 3. A. Sarkady – 4. A. Krausz, 5. G. Juhasz, 6. A. Mosco – 7. A. Glanzmann, 8. N. Kovacs, 9. Fr. Ronay, 10. I. Bodola, 11. E. Cocsis. Arbitru: Radu Istrate (Bucureşti) – Gh. Dumitrescu, C. Bauer (Bucureşti). Stadion: Romcomit.

 

* Jocul a fost anulat şi reprogramat de Comisia Campionatului Naţional, în urma unei contestaţii formulate de conducătorii echipei Juventus.

 

19.11.1933 Unirea Tricolor Bucureşti – Juventus Bucureşti 4-0 (1-0) Au marcat: N. Florea (2), M. Seifert (2). Unirea Tricolor: 1. P. Rădulescu – 2. P. Sucitulescu, 3. N. Rusen – 4. C. Robe, 5. P. Steinbach, 6. A. Ghermelie – 7. N. Florea, 8. Şt. Cârjan, 9. I. Popescu, 10. I. Bogdan, 11. M. Seifert. Juventus: 1. Dezideriu Lacky – 2. Otto Hermann, 3. Nicolae Petrescu – 4. Gheorghe Brandabura, 5. Emerich Vogl, 6. Ion Constantinescu – 7. Gyula Dobo, 8. Carlo Melchior, 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Ilie Lupu. Arbitru: Teofil Morariu (Oradea) – Şt. Bărbulescu, A. Rubinstein (Bucureşti). Stadion: Unirea.

 

  Ripensia     Timişoara 7 5 1 1 26 : 10 11p
  CA   Oradea 7 5 1 1 27 : 11 11p
  Unirea Tricolor     Bucureşti 7 4 2 1 16 :   7 10p
  Gloria CFR     Arad 7 3 2 2 15 : 19 8p
  Juventus     Bucureşti 7 3 1 3 14 : 15 7p
  România   Cluj 7 2 2 3 15 : 15 6p
  Şoimii   Sibiu 7 0 2 5 4 : 22 2p
  Mureşul   Târgu Mureş 7 0 1 6 9 : 27 1p

 

* Ulterior încheierii turului, Comisia Campionatului Naţional a decis anularea rezultatului partidei Juventus – CA Oradea, disputată la data de 12.11.1933, şi rejucarea meciului. Datorită acestui fapt, returul începea de la următoarea ierarhie:

 

  Ripensia     Timişoara 7 5 1 1 26 : 10 11p
  Unirea Tricolor     Bucureşti 7 4 2 1 16 :   7 10p
  CA   Oradea 6 4 1 1 23 :   9 9p
  Gloria CFR     Arad 7 3 2 2 15 : 19 8p
  Juventus     Bucureşti 6 3 1 2 12 : 11 7p
  România   Cluj 7 2 2 3 15 : 15 6p
  Şoimii   Sibiu 7 0 2 5 4 : 22 2p
  Mureşul   Târgu Mureş 7 0 1 6 9 : 27 1p

 

25.03.1934 Juventus Bucureşti – Şoimii Sibiu 3-1 (1-0) Au marcat: L. Palmer, Tr. Zăinescu (2) / Borza. Juventus: 1. Anghel Creţeanu – 2. Emerich Vogl, 3. Nicolae Petrescu – 4. Gheorghe Brandabura, 5. Constantin Neacşu, 6. Ion Constantinescu – 7. Gyula Dobo, 8. Carlo Melchior, 9. Carol Maior (I), 10. Traian Zăinescu, 11. Ladislau Palmer. Şoimii: 1. Oct. Opriş II – 2. P. Tatu, 3. Borza – 4. V. Astaluş I, 5. I. Petricioiu, 6. V. Astaluş II – 7. Al. Băicoianu, 8. Gh. Nedici, 9. I. Lupulescu, 10. Gh. Apolzan, 11. I. Opriş I. Arbitri: Radu Istrate – H. Bercovici, Gh. Dumitrescu (Bucureşti). Stadion: Venus.

 

15.04.1934 Juventus Bucureşti – CA Oradea 4-2 (3-2) Au marcat: Tr. Zăinescu (’29, ’41), C. Maior (I) (’34), G. Dobo (’63) / E. Cocsis (’8), Fr. Ronay (’39). Juventus: 1. Dezideriu Lacky – 2. Emerich Vogl, 3. Nicolae Petrescu – 4. Gheorghe Brandabura, 5. Ion Constantinescu, 6. Ladislau Palmer – 7. Temistocle Carianopol, 8. Gyula Dobo, 9. Carol Maior (I), 10. Traian Zăinescu, 11. Traian Figaro. CAO: 1. Şt. Czinczer – 2. Stettner, 3. I. Venghel – 4. C. Weichelt, 5. G. Juhasz, 6. A. Krausz – 7. A. Glanzmann, 8. N. Kovacs, 9. Fr. Ronay, 10. I. Bodola, 11. E. Kocsis. Arbitru: George Mirion (Bucureşti). Stadion: Venus.

 

* Meciul din 15.04.1933 a fost, de fapt, rejucarea partidei desfăşurate la data de 12.11.1933, reprogramată de Comisia Campionatului Naţional, în urma unei contestaţii formulate de conducătorii echipei Juventus.

 

22.04.1934 România Cluj – Juventus Bucureşti 3-0 (2-0) Au marcat: Cobârzan (’7), Pop (’23), Mureşan (’87). România: 1. I. Chendreanu I – 2. T. Doci, 3. I. Felecan I – 4. N. Munteanu, 5. A. Criza, 6. Gh. Mureşan – 7. Gh. Cobârzan, 8. Ad. Fărcăşan, 9. B. Pop I, 10. T. Felecan II, 11. V. Căpuşan. Juventus: 1. Anghel Creţeanu – 2. Emerich Vogl, 3. Nicolae Petrescu – 4. Gheorghe Brandabura, 5. Constantin Neacşu, 6. Ion Constantinescu – 7. Gyula Dobo, 8. Carlo Melchior, 9. Carol Maior (I), 10. Traian Zăinescu, 11. Ladislau Palmer. Arbitru: Iuliu Palfy (Arad). Stadion: Municipal – Cluj.

 

10.05.1934 Mureşul Târgu Mureş – Juventus Bucureşti 1-1 (1-0) Au marcat: M. Szasz (’3) / C. Melchior (’24). Mureşul: 1. Al. Nilca – 2. V. Vidrăşan, 3. D. Bucur – 4. D. Takacs, 5. Ad. Hamlet I, 6. C. Valici – 7. Al. Soos, 8. C. Orza, 9. Stahlenberg, 10. M. Szasz, 11. A. Csatt. Juventus: 1. Anghel Creţeanu – 2. Nicolae Petrescu, 3. Constantin Neacşu – 4. Gheorghe Brandabura, 5. Ion Constantinescu, 6. Iosif Schreier – 7. Gyula Dobo, 8. Carlo Melchior, 9. Carol Maior (I), 10. Traian Zăinescu, 11. Ladislau Palmer. Arbitru: Bucur Bârsu (Constanţa). Stadion: Mureşul – Târgu Mureş.

 

20.05.1934 Juventus Bucureşti – Unirea Tricolor Bucureşti 2-0 (0-0) Au marcat: L. 5Palmer (’48, ’77). Juventus: 1. Anghel Creţeanu – 2. Emerich Vogl, 3. Constantin Neacşu – 4. Gheorghe Brandabura, 5. Ion Constantinescu, 6. Nicolae Petrescu – 7. Gyula Dobo, 8. Carlo Melchior, 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Ilie Lupu. Unirea Tricolor: 1. P. Rădulescu – 2. P. Sucitulescu, 3. V. Gavăţ – 4. N. Rusen, 5. P. Steinbach, 6. A. Ghermelie – 7. Tr. Ionescu, 8. N. Florea, 9. Şt. Cârjan, 10. I. Bogdan, 11. M. Seifert. Arbitri: George Theil (Sighişoara) – Al. Stăncescu, Gh. Ionescu (Bucureşti). Stadion: Venus.

 

03.06.1934 Juventus Bucureşti – Gloria CFR Arad 1-0 (0-0) A marcat: L. Palmer (’47). Juventus: 1. Anghel Creţeanu – 2. Constantin Neacşu, 3. Emerich Vogl – 4. Nicolae Petrescu, 5. Ion Constantinescu, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Gyula Dobo, 8. Carlo Melchior, 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Ilie Lupu. Gloria CFR: 1. I. Szabo – 2. Fr. Hustig, 3. I. Volintir – 4. Fl. Neteda, 5. C. Faur, 6. Gr. Pecican – 7. P. Igna, 8. P. Tabacu, 9. Şt. Dobra, 10. I. Fodor, 11. Gh. Mercea. Arbitri: Carol Klein (Brăila) – Al. Guţescu, Gh. Ionescu (Bucureşti). Stadion: Venus

 

24.06.1934 Juventus Bucureşti – Ripensia Timişoara 1-2 (0-0) Au marcat: Tr. Zăinescu (’87) / Al. Schwartz (’74 – pen., ’76 – pen.). Juventus: 1. Anghel Creţeanu – 2. Otto Hermann, 3. Constantin Neacşu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Ion Constantinescu, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Gyula Dobo, 8. Carlo Melchior, 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Ilie Lupu. Ripensia: 1. D. Pavlovici – 2. R. Bürger, 3. Fr. Agner – 4. Ad. Hrehus, 5. R. Kotormany, 6. E. Lakatoş – 7. S. Bindea, 8. Z. Beke, 9. Gh. Ciolac, 10. Al. Schwartz, 11. Şt. Dobay. Arbitri: Constantin Rădulescu – R. Repanovici, B. Vasilescu (Bucureşti). Stadion: Venus.

 

10.07.1934 CA Oradea – Juventus Bucureşti 1-2 (1-0) Au marcat: Fr. Ronay / Tr. Zăinescu, I. Lupu. CAO: 1. Şt. Czinczer – 2. I. Bartha, 3. Stettner – 4. A. Krausz, 5. G. Juhasz, 6. C. Weichelt – 7. A. Glanzmann, 8. N. Kovacs, 9. Fr. Ronay, 10. I. Bodola, 11. E. Cocsis. Juventus: 1. Anghel Creţeanu – 2. Emerich Vogl, 3. Constantin Neacşu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Ion Constantinescu, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Gyula Dobo, 8. Carlo Melchior, 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Ilie Lupu. Arbitru: George Theil (Sighişoara). Stadion: Venus – Bucureşti.

 

Meciul a fost programat iniţial pentru 01.07., la Oradea şi s-au jucat numai 10 minute, fiind întrerupt din cauza unei ploi torenţiale, iar juventiştii au părăsit Oradea după o înţelegere cu orădenii şi cu arbitrul. Confruntarea a fost reprogramată şi s-a desfăşurat în Capitală pe stadionul „Venus”, marţi, 10.07.1934.

 

  Ripensia     Timişoara 14 10 2 2 55 : 16 22p
  Unirea Tricolor     Bucureşti 14 9 2 3 40 : 19 20p
  CA   Oradea 14 8 2 4 44 : 19 18p
  Juventus     Bucureşti 14 8 2 4 26 : 21 18p
  România   Cluj 14 7 2 5 27 : 21 16p
  Gloria CFR     Arad 14 5 2 7 29 : 38 12p
  Mureşul   Târgu Mureş 14 1 2 11 15 : 53 4p
  Şoimii   Sibiu 14 0 2 12 7 : 56 2p

 

Joc de baraj – Bucureşti (15.07.1934)

Juventus Bucureşti – CFR Bucureşti 3-1 (0-0) Au marcat: Tr. Zăinescu, G. Dobo, L. Palmer / Attila. Juventus: 1. Anghel Creţeanu – 2. Emerich Vogl, 3. Constantin Neacşu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Ion Constantinescu, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Gyula Dobo, 8. Carlo Melchior, 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Ilie Lupu.CFR: 1. Fr. Theimler – 2. N. Roşculeţ, 3. L. Ujlacky – 4. V. Cossini, 5. Şt. Wetzer II, 6. Al. Cuedan – 7. I. Stănescu, 8. Şt. Barbu II, 9. I. Gebrovsky, 10. G. Medve, 11. Attila. Arbitru: Constantin Iliescu (Bucureşti). Stadion: Venus.

 

Joc de baraj – Bucureşti (20.07.1934)

Juventus Bucureşti – CFR Bucureşti 2-0 (0-0) Au marcat: G. Dobo (’46 – pen., ’80 – pen.). Juventus: 1. Anghel Creţeanu – 2. Emerich Vogl, 3. Constantin Neacşu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Ion Constantinescu, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Gyula Dobo, 8. Carlo Melchior, 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Ilie Lupu.CFR: 1. Fr. Theimler – 2. L. Ujlacky, 3. N. Roşculeţ – 4. Radu, 5. Şt. Wetzer II, 6. Al. Cuedan – 7. I. Stănescu, 8. V. Cossini, 9. N. Ţepeneag, 10. I. Gebrovsky, 11. Şt. Barbu II. Arbitru:Constantin Iliescu (Bucureşti). Stadion: Unirea Tricolor.

 

LOTUL ECHIPEI JUVENTUS ÎN EDIŢIA 1933/34: Nicolae Anton (1, 1, 0, 0), Gheorghe Brandabura (16, 6, 8, 2), Temistocle Carianopol (2, 2, 0, 0), Ion Constantinescu (16, 6, 8, 2), Anghel Creţeanu (11, 2, 7, 2), Gyula Dobo (15, 6, 7, 2), Traian Figaro (1, 1, 0, 0), Otto Hermann (2, 1, 1, 0), Dezideriu Lacky (5, 4, 1, 0), Ilie Lupu (11, 5, 4, 2), Carol Maior (I) (8, 4, 4, 0), Ion Maior (II) (1, 1, 0, 0), Carlo Archimede Melchior (15, 6, 7, 2), Constantin Neacşu (9, 0, 7, 2), Ladislau Palmer (16, 6, 8, 2), Nicolae Petrescu (16, 6, 8, 2), Alexandru Popescu (0), Iosif Schreier (1, 0, 1, 0), Emerich Vogl (14, 6, 6, 2), Traian Zăinescu (16, 6, 8, 2). ANTRENORI: Ladislau Csillag (în tur) şi Emerich Vogl (din ianuarie 1934). PREŞEDINTE: Grigore Urlăţeanu.

 

În paranteză, în dreptul fiecărui component al echipei sunt trecute, în ordine: numărul total de meciuri oficiale disputate, numărul jocurilor din tur, cel al partidelor din retur şi, respectiv, cele din barajul de menţinere în Divizia A.

 

La întocmirea statisticii nu a fost luat în calcul meciul anulat cu CAO, disputat la 12.11.1933.

 

GOLGETERII ECHIPEI JUVENTUS ÎN EDIŢIA 1933/34:

9 GOLURI:  Traian Zăinescu

6 GOLURI:  Gyula Dobo – 3 din penalty

5 GOLURI:  Ladislau Palmer

4 GOLURI:  Ilie Lupu, Carlo Archimede Melchior

3 GOLURI:  Carol Maior (I)

 

Cupa României

Şaisprezecimile de finală (01.04.1934)

REŞIŢA: UDR Reşiţa (camp. districtual) Juventus Bucureşti (div. A) 2-0 (0-0) Au marcat: Kilianovici (’52), Moise (’60). UDR: 1. Damacek – 2. Czako, 3. Guruian – 4. Jenenski, 5. Kilianovici, 6. Bundi – 7. Nicu, 8. Valner, 9. Lakatoş, 10. Keller, 11. Moise. Juventus: 1. Anghel Creţeanu – 2. Constantin Neacşu, 3. Nicolae Petrescu – 4. Ion Constantinescu, 5. Alexandru Popescu, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Ion Maior (II), 8. Temistocle Carianopol, 9. Carol Maior (I), 10. Traian Zăinescu, 11. Ladislau Palmer. Arbitru: Veinert (Reşiţa) a oficiat în locul lui Silviu Sepi (Timişoara), delegat oficial de către CCA şi care nu s-a prezentat la teren. Stadion: Orăşenesc – Reşiţa.

 

* Jocul a fost anulat şi reprogramat de Comisia Campionatului Naţional pentru data de 29.04.1934, în urma neprezentării arbitrului delegat oficial de Comisia Centrală de Arbitri, meciul din 01.04.1934 având caracter neoficial.

 

Rejucare (29.04.1934)

REŞIŢA: UDR Reşiţa (camp. districtual) Juventus Bucureşti (div. A) 5-0 (1-0) Au marcat: Lakatoş (2), Keller, Munteanu (2). UDR: 1. Damacek – 2. Czako, 3. Guruian – 4. Jenenski, 5. Kilianovici, 6. Bundi – 7. Nicu, 8. Valner, 9. Lakatoş, 10. Keller, 11. Munteanu. Juventus: 1. Anghel Creţeanu – 2. Otto Hermann, 3. Constantin Neacşu – 4. Gheorghe Brandabura, 5. Ion Constantinescu, 6. Nicolae Petrescu – 7. Gyula Dobo, 8. Carlo Melchior, 9. Carol Maior (I), 10. Traian Zăinescu, 11. Traian Figaro. Arbitru: Petre Murgu (Timişoara). Stadion: Orăşenesc – Reşiţa.

 

LOTUL ECHIPEI JUVENTUS ÎN EDIŢIA 1933/34: Nicolae Anton (0), Gheorghe Brandabura (1), Temistocle Carianopol (0), Ion Constantinescu (1), Anghel Creţeanu (1), Gyula Dobo (1), Traian Figaro (1), Otto Hermann (1), Dezideriu Lacky (0), Ilie Lupu (0), Carol Maior (I) (1), Ion Maior (II) (0), Carlo Archimede Melchior (1), Constantin Neacşu (1), Ladislau Palmer (0), Nicolae Petrescu (1), Iosif Schreier (0), Emerich Vogl (0), Traian Zăinescu (1). ANTRENOR: Emerich Vogl. PREŞEDINTE: Grigore Urlăţeanu.

 

În paranteză, în dreptul fiecărui component al echipei este trecut numărul de meciuri disputate în Cupa României.

La întocmirea statisticii nu a fost luat în calcul meciul anulat cu UDR, disputat la 01.04.1934.

 

LOTUL ECHIPEI JUVENTUS ÎN EDIŢIA 1933/34: Nicolae Anton (1, 1, 0), Gheorghe Brandabura (17, 16, 1), Temistocle Carianopol (2, 2, 0), Ion Constantinescu (17, 16, 1), Anghel Creţeanu (12, 11, 1), Gyula Dobo (16, 14, 2), Traian Figaro (2, 1, 1), Otto Hermann (3, 2, 1), Dezideriu Lacky (5, 5, 0), Ilie Lupu (11, 11, 0), Carol Maior (I) (9, 8, 1), Ion Maior (II) (1, 1, 0), Carlo Archimede Melchior (16, 15, 1), Constantin Neacşu (10, 9, 1), Ladislau Palmer (16, 16, 0), Nicolae Petrescu (17, 16, 1), Iosif Schreier (1, 1, 0), Emerich Vogl (14, 14, 0), Traian Zăinescu (17, 16, 1). ANTRENORI: Ladislau Csillag (în tur) şi Emerich Vogl (din ianuarie 1934). PREŞEDINTE: Grigore Urlăţeanu.

În paranteză, în dreptul fiecărui component al echipei sunt trecute, în ordine: numărul total de meciuri oficiale disputate în anul competiţional 1933/34, numărul jocurilor disputate în campionat şi, respectiv, al celor din Cupa României.

La întocmirea statisticii nu au fost luate în calcul meciurile anulat cu CAO din campionat, disputat la 12.11.1933. şi cel anulat cu UDR din Cupa României, disputat la 01.04.1934.

 

GOLGETERII ECHIPEI JUVENTUS ÎN EDIŢIA 1933/34:

9 GOLURI:  Traian Zăinescu

6 GOLURI:  Gyula Dobo – 3 din penalty

5 GOLURI:  Ladislau Palmer

4 GOLURI:  Ilie Lupu, Carlo Archimede Melchior

3 GOLURI:  Carol Maior (I)

 

TOTAL JOCURI ÎN EDIŢIA 1933/34:

(17) Gheorghe Brandabura, Ion Constantinescu, Nicolae Petrescu, Traian Zăinescu

(16) Gyula Dobo, Carlo Archimede Melchior, Ladislau Palmer

(14) Emerich Vogl

(12) Anghel Creţeanu

(11) Ilie Lupu

(10) Constantin Neacşu

(9)  Carol Maior (I)

(5)  Dezideriu Lacky

(3)  Otto Hermann

(2)  Temistocle Carianopol, Traian Figaro

(1)  Nicolae Anton, Ion Maior (II), Iosif Schreier

Aceasă poveste, pe lângă multe altele, face parte şi din cartea Petrolul Ploiesti, Istorie si Traditie – Volumul I Inceputurile. Ea este prima etapa dintr-un proiect strucuturat pe cinci volume a statiscianului si in acelasi timp petrolistului Razvan V. Fratila. Nascut in 1924, Juventus Bucuresti avea sa fie primul nume al echipei noastre, mutate ulterior la Ploiesti. O carte ce nu ar trebui sa lipsească din biblioteca niciunui petrolist. Cei care doriti sa achizitionati aceasta carte, puteti sa o faceti prin e-mail la ploiestipatrianoastra@yahoo.com sau pe pagina de facebook a comunitatii petroliste Ploiestiul Patria Noastra, facebook.com/PloiestiulPatriaNoastra pretul unui volum fiind de 65 de ron.

Notă: fotografiile din cuprinsul textului au caracter exclusiv pentru acest site şi nu pot fi folosite fără acordul autorului cărţii.

 

Despre autor

Florian Tudorache

Florian Tudorache

Articole asemănătoare

1 comentariu

 1. Alwn
  Alwn mai 02, 11:31

  1. Campionatul nu era organizat pe serii geografice. Principiul a fost ca in fiecare din cele 2 serii sa fie cate o echipa din timisoara, arad, oradea, cluj, bucuresti etc. De ce asa? Pur si simplu s-a considerat atunci ca 6 deplasari (ed 1932-1933) respectiv 7 (editia 1933-1934) sunt suficiente avand in vedere distantele si costurile.Dar s-a dorit deopotriva si acceptarea unui numar mai mare de echipe (14 sau 16).
  2. Admira Wacker nu exista. Era Admira (echipa cartierului Jedlesee)-care una dintre forzele europei si Wacker-o echipa medie in campionatul austriac, localizata in meidling, langa parcul Schonbrunn.
  3. reportajul istoric in istoria Juventusului este excelent si binevenit, felicitari!

  Răspunde acestui comentariu

Scrie un comentariu

Ploiești
-3°
cer senin
humidity: 93%
wind: 4m/s SW
H -2 • L -2
-0°
Sat
-3°
Sun
-1°
Mon
-2°
Tue
Weather from OpenWeatherMap
 • :
 • :
Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, la adresele ploiestipatrianoastra@yahoo.com, info@ploiestiulpatrianoastra.com, sau pe contul nostru de Facebook.

Cele mai citite articole

Sorry. No data so far.

Instagram

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.

YouTube
Abonați-vă la newsletter

Curs valutar