Ploieștiul Patria Noastră

Știri

 Ultima oră

File de poveste – perioada Juventus! Episodul XV – O clasare jenanta

File de poveste – perioada Juventus! Episodul XV – O clasare jenanta
mai 03
12:36 2014

EDIŢIA 1934/1935

O CLASARE JENANTĂ

În timpul vacanţei din vara anului 1934 lotul juventiştilor suferise câteva modificări importante. Astfel, Temistocle Carianopol şi Carol Maior (I) părăseau clubul din bulevardul Regina Elisabeta. Înaintea începerii campionatului, efectivul de jucători avea să fie completat cu Ştefan Bârlea, Avram Dragomirescu şi Grigore Florea. La jumătatea turului, la sfârşitul lunii octombrie, celor doi li se alătura şi Coloman Braun, care se transfera de la echipa Racing Club Calais, din prima divizie franceză. Tot la capitolul noutăţi trebuie menţionat şi faptul că, după mai multe căutări în Bucureşti, conducătorii juventiştilor au obţinut un acord al autorităţilor Capitalei de a disputa jocurile considerate acasă pe ONEF.1

Ediţia de campionat 1934/35 pornea la drum cu o nouă înfăţişare. Sistemul de disputare pe două serii geografice a câte opt echipedevenise istorie. De la începutul lui septembrie 1934, era adoptat un sistem competiţional nou, cu o singură serie de 12 echipe. Din precedenta ediţie de campionat îşi păstrau locul în primul eşalon şapte echipe: bucureştenele Juventus (învingătoarea din meciul de baraj al echipelor clasate pe locul al IV-lea în fiecare serie a campionatului precedent), Venus şi Unirea Tricolor, orădenele CAO şi Crişana, Ripensia Timişoara şi Universitatea Cluj. Acestora li se mai adăugau arădenele AMEFA şi Gloria, România Cluj, Chinezul Timişoara şi CFR Bucureşti, care eliminaseră echipe din Divizia Naţională B, în urma unor meciuri de baraj în dublă manşă. Înaintea debutului noii ediţii de campionat, la 18 august, pe arena „Venus”, oamenii lui Grigore Urlăţeanu a disputat un meci amical în compania echipei Admira Wacker Viena, campioana Austriei. Deşi au condus la pauză cu 2-1, Emerich Vogl şi coechipierii săi au cedat, pe final, cu 2-3, în faţa pleiadei de internaţionali: Platzer, Humenberger, Stoiber, Schall şi Vogl II. Noua formulă competiţională era prevăzută să intre în vigoarepe data de 9 septembrie. Mai grăbite, Juventus şi campioana Ripensia deschideau „balul” cu o săptămână mai devreme. Era o partidă programată în devans. La fel ca şi în ediţia precedentă, echipa clubului în albastru-roşu debuta tot în compania campioanei României. Şi tot la fel ca atunci, întâlnirea a fost câştigată de oaspeţi. Cu o singură deosebire: de astă dată s-a jucat în Capitală. Juventus a pierdut la scor de neprezentare. În prima rundă, flăcăii din bulevardul Regina Elisabeta evoluau tot în Bucureşti, într-un meci considerat în deplasare, cu CFR-ul pe care îl depăşiseră în două rânduri, cu aproape două luni în urmă, la baraj. S-a înregistrat un nou eşec, după un meci care a ţinut două zile. Cu doar 15 minute înaintea fluierului final, jocul a fost întrerupt din cauza ploii torenţiale. A doua zi, pe acelaşi teren, s-au disputat cele 15 minute restante fără ca rezultatul să mai fie modificat, după care, combatantele au continuat meciul, dar cu caracter amical, încă 75 de minute. În urma acestui meci, discipolii lui Emerich Vogl coborau tocmai pe locul al XI-lea.

Avea să vină o adevărată „gură de oxigen” luată prin victoria repurtată în meciul cu arădenii de la AMEFA, ultimii clasaţi fără niciun punct. Unei remize izbutite în Obor, fieful Unirii Tricolor, i-a urmat adevărata „serie neagră”, patru înfrângeri consecutive, din care trei în deplasări, în provincie: în urbea de pe Crişul Repede atât în faţa Crişanei, cât şi a CAO-ului, precum şi la Cluj, cu România. Între acestea, 2se intercala eşecul suferit, pe teren propriu, în partida cu Venus, campioana ţării. Juventiştii ajunseseră din nou penultimii clasaţi, poziţie pe care s-au mai aflat încă după runda a V-a. Antepenultima etapă avea să dea tonul unui mult aşteptat reviriment la care spera întreaga suflare a clubului în albastru-roşu. În confruntarea desfăşurată la Arad, cu Gloria CFR, veteranul Vasile Cristescu a reuşit o „dublă” în mai puţin de 20 de minute, reuşită care s-a dovedit suficientă pentru acontarea punctelor. Remiza de acasă, (2-2) cu Chinezul, îi mulţumea pe oamenii lui Grigore Urlăţeanu, mai ales că oaspeţii deschiseseră scorul încă din primul minut, iar după primul mitan erau în avantaj.

Chiar de ziua Sfântului Nicolae, elevii lui „Ciogli” Vogl le-au făcut un frumos cadou numeroşilor suporteri. Învingeau în Capitală pe universitarii clujeni, aflaţi pe ultima treaptă a podiumului. Succesul îi scăpa de pe-acum de coşmarul penultimei poziţii a ierarhiei toamnei. Cu cele 8 puncte acumulate (14:22) urcau pe poziţia a X-a în ierarhia primului eşalon, la egalitate cu CFR-ul (17:23). Locul Juventusului era luat de oborenii care agonisiseră cu un punct mai puţin. Ierarhia era încheiată de arădenii AMEFA-ei cu numai 3 puncte (12:27).

Rezultatele slabe din tur i-au determinat pe diriguitorii clubului să îl înlocuiască pe Emerich Vogl, de pe banca tehnică, cu Gyula Dobo, în timpul vacanţei de iarnă. Obiectivul din acel moment devenise, în mod clar, evitarea ultimului loc, singurul care coducea la barajul de promovare-menţinere. O clasare măcar pe locul al XI-lea la finalul ediţiei echivala cu păstrarea statului de prim-divizionari. Sub acest deziderat au demarat pregătirile pe data de 3 februarie, la cabana fostului teren „Romcomit”.

Duminică, 17 februarie 1935, la sediul situat de acum pe Calea Victoriei nr. 41, a avut loc Adunarea Generală a clubului în albastru-roşu, care a ales noul Comitet de Conducere format din următorii: ION GIGURTU – preşedinte; ŞTEFAN BRĂILOIUşi GRIGORE URLĂŢEANU – vicepreşedinţi; CONSTANTIN N. CAPŞA– secretar general; VIRGIL COSTESCU, cpt. HERTER, LORENZO ROMANI, HENRY SAMUELLI, av. V. ŞTEFĂNESCU, lt. RADU VASILESCU, P. VIFOREANU, ALEXANDRU PAXIMADE, N. MEHLBERG – membri; BENEDETTI, G. GANY şi BALLY – cenzori. Cea mai mare grijă a membrilor acestui comitet o constituia, în mod cert, rezolvarea problemei terenului de joc prin găsirea unuia corespunzător. În acest sens, prin vocea vicepreşedintelui Grigore Urlăţeanu, se anunţa faptul că preferinţele erau îndreptate spre trei arene: „Voevodul Mihai, un teren aflat la şosea şi unul în preajma parcului Carol”. Ulterior s-a convenit ca meciurile oficiale din campionat să fie susţinute pe terenul ONEF, în timp ce jocurile amicale şi antrenamentele să aibe loc pe terenul „de la şosea”, situat în zona Arcului de Triumf. Primăria Bucureştilor a aprobat celor de la Juventus (singura echipă bucureşteană fără teren), folosirea terenului „de la şosea” (în faţa parcului UFSR), dar şi amenajarea unui teren în faţa Arcului de Triumf, care să fie gata în toamna acelui an.

Returul a debutat la 3 martie 1935, cu meciul Unirea Tricolor – Gloria CFR Arad (1-1), disputat în avans. Prima etapă a primăverii s-a desfăşurat o săptămână mai târziu, din cauza timpului friguros şi a zăpezii persistente. Juventus avea să îşi înceapă cursa pentru supravieţuire abia pe 17 martie. Atunci era programat un meci în deplasare, la ultimul adversar din toamnă. Universitarii clujeni s-au impus cu 2-1, însă elevii lui Gyula Dobo îşi păstrau locul de la finalul turului, cu toate că aveau o partidă mai puţin disputată. În primele două etape scurse din retur, după ce a remizat cu arădenii Gloriei CFR, Unirea Tricolor a capotat (1-2), în etapa a XIII-a, în faţa celorlalţi feroviari, cei bucureşteni. În tot acest timp, AMEFA, după un nesperat 3-2 în Bucureşti, cu CFR-ul, a pierdut cu 1-3, acasă, în faţa Chinezului.

În ultima zi a lui mărţişor, pe arena bucureşteană din faţa Gării de Est, din Obor, era programat derbyul suferindelor Capitalei. Uniriştii s-au impus de o manieră categorică (4-1) şi au făcut rocadă în clasament cu învinşii lor, oamenii nou-alesului preşedinte Ion Gigurtu. După ce au pierdut la scor de forfait meciul din deplasare, cu CAO, fotbaliştii de la AMEFA primeau vestea că victoria de pe teren cu CFR le-a fost anulată. Feroviarii contestaseră legitimarea lui Szanislo, şi, având câştig de cauză, punctele intrau în contul lor. Ecartul dintre grupările codaşe ale Bucureştiului avea să crească la trei lungimi în favoarea uniriştilor, după runda a XV-a. Atunci, într-o zi de sâmbătă, pe 13 aprilie, coechipierii lui Emerich Vogl cedau, pentru a doua oară, venusiştilor punctele din campionat. Se întâmpla cu 17 minute înaintea fluieruluifinal. După ce au condus pe tabelă timp de 65 de minute, fotbaliştii în albastru şi roşu au încasat două goluri în două minute. A doua zi, oborenii disputau al doilea derby consecutiv al grupărilor în suferinţă de puncte. De această dată au remizat (3-3) cu „lanterna” arădeană. Peste o săptămână, discipolii lui Gyula Dobo făceau un nou pas greşit, tot acasă, o remiză cu Gloria arădeană, rezultat care le era, iarăşi, favorabil oborenilor. Aceştia plecau învingători (3-2) de la Oradea, în disputa cu CAO-ul local. Avantajul celor patru puncte în favoarea Unirii, cumulat cu atuul golaverajului (35:36, faţă de 19:33) era, totuşi, unul destul greu de surmontat de către juventişti. Chiar dacă returul era abia la jumătate.

Următoarele două runde au lăsat să se întrevadă o posibilă schimbare de situaţie favorabilă juventiştilor. În vreme ce ei remizau la Timişoara, cu Chinezul, şi treceau acasă de România Cluj, cei de la Unirea Tricolor pierdeau pe linie (1-2 cu Crişana, acasă, şi 0-5 la Ripensia). Mai rămăsese de recuperat un singur punct.

În cursul lunii mai, preşedintele Ion Gigurtu îşi înainta demisia, iar onoranta funcţie de conducere din fruntea clubului a fost preluată de „vicele” Grigore Urlăţeanu. Pentru acesta, şi nu numai, datorită situaţiei din clasament, jocul de acasă, cu CFR-ul, căpăta o însemnătate deosebită. După un meci crâncen, în care feroviarii au fost mereu la conducere pe tabelă, gazdele s-au văzut învinse pe final. Tot atunci, oborenii Unirii Tricolor obţineau, cu emoţii, un succes chinuit în dauna „şepcilor roşii” de la Universitatea Cluj cu 4-3 (1-3). Acest rezultat, cumulat cu eşecul suferit de flăcăii echipaţi în albastru-roşu, le anula celor din urmă orice şansă de a părăsi penultimul loc, cu trei runde înainte de final. Acolo avea să-i găsească finalul sezonului. Nu se punea absolut deloc problema ultimului loc pentru că AMEFA mai cucerea numai două puncte din tot atâtea egaluri (1-1 cu Gloria şi, respectiv, Crişana). Juventiştii evitau retrogradarea şi datorită victoriei surprinzătoare pe care o repurtau în dauna vicecampionilor de la Clubul Atletic Oradea, chiar dacă era la limită, chiar dacă fusese obţinută pe final de meci, din penalty. Victoria era extrem de importantă pentru că le aducea amfitrionilor două puncte, dar şi pentru bucuria unui succes considerat de presa vremii drept o mare surpriză.

În această ediţie a Cupei României, în care s-au înscris 110 competitoare, Juventus a parcurs trei tururi. În primul tur, la 24 martie 1935, au eliminat pe divizionarii B sibieni de la Societatea Sportivă, în urbea de pe malurile Cibinului, cu 3-0. În faza optimilor de finală o „scoteau” pe România Cluj, grupare din primul eşalon, cu 2-0, după o partidă jucată la Bucureşti, pe 6 aprilie. Traseul grupării conduse de pe banca tehnică de Gyula Dobo avea să fie barat, în cele din urmă, în faza sferturilor de finală, într-o zi sfântă, ziua Sfântului Gheorghe. De cine? De „naşii” juventiştilor din campionat. De „negrii” Venusului. Totuşi, era un mare pas înainte faţă de precedenta ediţie a celei mai populare competiţii. În semifinale, Venus avea să fie învinsă cu 4-2, la Timişoara, de Ripensia, deţinătoarea trofeului. Aceasta avea să piardă, la rându-i, finala disputată pe stadionul ONEF din Capitală, în faţa celor de la CFR Bucureşti, cu 5-6, după prelungiri.

 

Campionatul Naţional Divizia A

02.09.1934 Juventus Bucureşti – Ripensia Timişoara 0-3 (0-1) Au marcat: Al. Schwartz (’41), Şt. Dobay, Gh. Ciolac (’89). Juventus: 1. Anghel Creţeanu – 2. Emerich Vogl, 3. Constantin Neacşu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Ion Constantinescu, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Gyula Dobo, 8. Carlo Melchior, 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Ilie Lupu. Ripensia: 1. D. Pavlovici – 2. R. Bürger, 3. B. Hocksary – 4. V. Deheleanu, 5. R. Kotormany, 6. E. Lakatoş – 7. S. Bindea, 8. Z. Beke, 9. Gh. Ciolac, 10. Al. Schwartz, 11. Şt. Dobay. Arbitru: Constantin Iliescu (Bucureşti). Stadion: Venus.

08.09.1934 CFR Bucureşti – Juventus Bucureşti 2-1 (2-1) Au marcat: G. Medve, N. Ţepeneag / Tr. Zăinescu. CFR: 1. Şt. Bărbulescu – 2. N. Roşculeţ, 3. L. Ujlacky – 4. V. Cossini, 5. Şt. Wetzer II, 6. Al. Cuedan – 7. Attila, 8. Şt. Barbu II, 9. N. Ţepeneag, 10. G. Medve, 11. Gh. Georgescu. Juventus: 1. Anghel Creţeanu – 2. Emerich Vogl, 3. Constantin Neacşu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Ion Constantinescu, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Gyula Dobo, 8. Carlo Melchior, 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Ion Maior (II). Arbitru: Gheorghe Buşa (Bucureşti). Stadion: Unirea Tricolor.

* Jocul a fost întrerupt în minutul 75 din cauza ploii torenţiale şi continuat, conform regu2lamentului, a doua zi.

16.09.1934 Juventus Bucureşti – AMEFAArad 3-1 (1-1) Au marcat: Şt. Bârlea (’27), L. Palmer (’62, ’77) / Al. Kovacs (’43). Juventus: 1. Anghel Creţeanu – 2. Emerich Vogl, 3. Constantin Neacşu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Ion Constantinescu, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Ştefan Bârlea, 8. Carlo Melchior, 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Ilie Lupu. AMEFA: 1. C. Bugariu – 2. Şt. Reinhardt, 3. I. Csajka – 4. P. Lingurar II, 5. Fr. Dvorjak, 6. A. Toth – 7. Şt. Cucula, 8. Al. Kovacs, 9. I. Gömöry, 10. I. Szurdi, 11. F. Gerold. Arbitri: George Theil (Sighişoara) – S. Zauber, J. Baicu (Bucureşti). Stadion: ONEF.

06.10.1934 Unirea Tricolor Bucureşti – Juventus Bucureşti 3-3 Au marcat: S. Niculescu (3) / L. Palmer (2), I. Maior (II). Unirea Tricolor: 1. P. Rădulescu – 2. P. Sucitulescu, 3. V. Gavăţ – 4. C. Robe, 5. P. Steinbach, 6. A. Ghermelie – 7. N. Florea, 8. Şt. Cârjan, 9. S. Niculescu, 10. I. Bogdan, 11. M. Seifert. Juventus: 1. Anghel Creţeanu – 2. Emerich Vogl, 3. Constantin Neacşu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Ion Constantinescu, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Ştefan Bârlea, 8. Ion Maior (II), 9. Carlo Melchior, 10. Ladislau Palmer, 11. Ilie Lupu. Arbitru: Carol Klein (Brăila) – S. Rubinstein, H. Bercovici (Bucureşti). Stadion: Unirea Tricolor.

21.10.1934 Crişana Oradea – Juventus Bucureşti 2-0 (1-0) Au marcat: I. Matei (’7), I. Baratky (’88). Crişana: 1. Ad. Püllock – 2. L. Szabo, 3. I. Romanescu – 4. Fr. Pintea, 5. O. Nagy, 6. A. Szöke – 7. I. Stetz, 8. G. Cionca, 9. I. Baratky, 10. I. Matei, 11. I. Czako. Juventus: 1. Anghel Creţeanu – 2. Emerich Vogl, 3. Constantin Neacşu – 4. Gheorghe Brandabura, 5. Ion Constantinescu, 6. Iosif Schreier – 7. Ştefan Bârlea, 8. Ion Maior (II), 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Vasile Cristescu. Arbitru: Coloman Kiss (Sighet). Stadion: Regele Carol I – Oradea.

26.10.1934 Juventus Bucureşti – Venus Bucureşti 2-3 (2-2) Au marcat: L. Palmer (’15), I. Maior (II) / P. Vâlcov, D. Motoroi (’35), M. Dumitrescu (’52). Juventus: 1. Anghel Creţeanu – 2. Emerich Vogl, 3. Constantin Neacşu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Ion Constantinescu, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Ştefan Bârlea, 8. Ion Maior (II), 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Vasile Cristescu. Venus: 1. C. Burdan – 2. C. Stanciu, 3. Gh. Albu – 4. L. Sfera, 5. A. Eisenbeisser, 6. C. Actis – 7. A. Vogel, 8. V. Vâlcov, 9. N. Vâlcov, 10. P. Vâlcov, 11. D. Motoroi. Arbitru: George Theil (Sighişoara). Stadion: ONEF.

04.11.1934 CA Oradea – Juventus Bucureşti 4-0 (3-0) Au marcat: V. Chiroiu (’2, ’22), I. Bodola (’42, ’51). CAO: 1. Şt. Czinczer – 2. I. Bartha, 3. A. Sarkady – 4. A. Krausz, 5. G. Juhasz, 6. A. Feuerstein – 7. A. Glanzmann, 8. V. Chiroiu, 9. N. Kovacs, 10. I. Bodola, 11. E. Cocsis. Juventus: 1. Anghel Creţeanu – 2. Emerich Vogl, 3. Constantin Neacşu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Ion Constantinescu, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Ştefan Bârlea, 8. Ion Maior (II), 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Vasile Cristescu. Arbitru: Traian Ţunea (Caransebeş). Stadion: Regele Carol I – Oradea.

11.11.1934 România Cluj – Juventus Bucureşti 1-0 (0-0) A marcat: Ad. Fărcăşan (’65). România: 1. I. Chendreanu I – 2. T. Doci, 3. I. Felecan I – 4. N. Munteanu, 5. A. Criza, 6. Gh. Mureşan – 7. Gh. Cobârzan, 8. Ad. Fărcăşan, 9. B. Pop II, 10. T. Felecan II, 11. V. Căpuşan. Juventus: 1. Anghel Creţeanu – 2. Emerich Vogl, 3. Constantin Neacşu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Ion Constantinescu, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Ştefan Bârlea, 8. Ion Maior (II), 9. Carlo Melchior, 10. Ladislau Palmer, 11. Vasile Cristescu. Arbitru: Iuliu Palfy (Arad). Stadion: Municipal – Cluj.

18.11.1934 Gloria CFRArad – Juventus Bucureşti 1-2 (0-2) Au marcat: I. Aliman (’65) / V. Cristescu (’5, ’23). Gloria CFR: 1. Gh. Boşneac – 2. Fr. Hustig, 3. Şt. Variassy – 4. Fr. Ecröss, 5. C. Faur, 6. Gr. Pecican – 7. P. Igna, 8. Şt. Dobra, 9. I. Aliman, 10. I. Fodor, 11. Gh. Mercea. Juventus: 1. Anghel Creţeanu – 2. Nicolae Petrescu, 3. Constantin Neacşu – 4. Ion Constantinescu, 5. Coloman Braun, 6. Ladislau Palmer – 7. Ştefan Bârlea, 8. Ion Maior (II), 9. Carlo Melchior, 10. Grigore Florea, 11. Vasile Cristescu. Arbitru: George Theil (Sighişoara). Stadion: Gloria – Arad

25.11.1934 Juventus Bucureşti – Chinezul Timişoara 2-2 (1-2) Au marcat: I. Maior (II), Şt. Bârlea (’55) / M. Glasz (’1), Şt. Török. Juventus: 1. Anghel Creţeanu – 2. Emerich Vogl, 3. Constantin Neacşu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Ion Constantinescu, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Ştefan Bârlea, 8. Ion Maior (II), 9. Carlo Melchior, 10. Ladislau Palmer, 11. Vasile Cristescu. Chinezul: 1. S. Bulgacoff – 2. K. Hetzer, 3. Şt. Kohl – 4. T. Nagy I, 5. I. Zelenak I, 6. R. Demetrovici – 7. A. Szilard I, 8. P. Zelenak II, 9. M. Glasz, 10. Şt. Török, 11. L. Gruin. Arbitri: Radu Istrate – S. Zauber, L. Popa (Bucureşti). Stadion: ONEF.

06.12.1934 Juventus Bucureşti – Universitatea Cluj 1-0 (0-0) A marcat: Em. Vogl (’51). Juventus: 1. Anghel Creţeanu – 2. Emerich Vogl, 3. Constantin Neacşu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Coloman Braun, 6. Ion Constantinescu – 7. Ştefan Bârlea, 8. Ion Maior (II), 9. Carlo Melchior, 10. Traian Zăinescu, 11. Vasile Cristescu. Universitatea: 1. A. Sepci – 2. Em. Borgia, 3. I. Ghilezan – 4. M. Ştefănescu, 5. V. Gain, 6. N. David – 7. C. Orza, 8. S. Ploeşteanu, 9. T. Tabacu, 10. V. Surlaşiu, 11. A. Baciu. Arbitru: Constantin Iliescu (Bucureşti). Stadion: ONEF.

 

  Ripensia   Timişoara 11 7 2 2 30 : 18 16p
  Chinezul   Timişoara 11 7 2 2 36 : 26 16p
  Universitatea   Cluj 11 7 0 4 17 : 11 14p
  CA   Oradea 11 6 1 4 19 : 14 13p
  România   Cluj 11 5 3 3 15 : 12 13p
  Crişana   Oradea 11 6 1 4 26 : 24 13p
  Venus   Bucureşti 11 6 0 5 27 : 21 12p
  Gloria CFR     Arad 11 4 2 5 19 : 29 10p
  CFR   Bucureşti 11 4 0 7 17 : 23 8p
  Juventus     Bucureşti 11 3 2 6 14 : 22 8p
  Unirea Tricolor     Bucureşti 11 2 3 6 23 : 27 7p
  AMEFA   Arad 11 1 0 10 12 : 28 2p

 

17.03.1935 Universitatea Cluj – Juventus Bucureşti 2-1 (1-1) Au marcat: T. Tabacu (’15), V. Gain (’81 – pen.) / C. Melchior (’18). Universitatea: 1. A. Sepci – 2. Em. Borgia, 3. Gr. Iancovici – 4. C. Orza, 5. V. Gain, 6. N. David – 7. Şt. Naftali, 8. S. Ploeşteanu, 9. T. Tabacu, 10. V. Surlaşiu, 11. A. Baciu. Juventus: 1. Anghel Creţeanu – 2. Emerich Vogl, 3. Constantin Neacşu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Coloman Braun, 6. Ladislau Palmer – 7. Vasile Cristescu, 8. Ion Maior (II), 9. Carlo Melchior, 10. Traian Zăinescu, 11. Ilie Lupu. Arbitru: Iuliu Palfy (Arad). Stadion: Municipal – Cluj.

30.03.1935 Juventus Bucureşti – Unirea Tricolor Bucureşti 1-4 (1-3) Au marcat: Tr. Zăinescu / D. Schileru (2), S. Niculescu, Şt. Cârjan. Juventus: 1. Anghel Creţeanu – 2. Emerich Vogl, 3. Constantin Neacşu – 4. Pericle Popovici, 5. Coloman Braun, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Gyula Dobo, 8. Traian Zăinescu, 9. Carlo Melchior, 10. Ladislau Palmer, 11. Vasile Cristescu. Unirea Tricolor: 1. P. Rădulescu – 2. P. Sucitulescu, 3. V. Gavăţ – 4. C. Robe, 5. P. Steinbach, 6. A. Ghermelie – 7. N. Florea, 8. D. Schileru, 9. S. Niculescu, 10. Şt. Cârjan, 11. M. Seifert. Arbitru: Denis Xifando (Bucureşti). Delegat fegeral: Bucur Bârsu. Stadion: ONEF.

 

13.04.1935 Venus Bucureşti – Juventus Bucureşti 3-1 (0-1) Au marcat: A. Eisenbeisser (’73 – pen.), P.

Vâlcov (’75), G. Sepi (’85) / C. Melchior (’7). Venus: 1. C. Burdan – 2. L. Sfera, 3. Gh. Albu – 4. C. Constantinescu, 5. A. Eisenbeisser, 6. C. Actis – 7. A. Vogel, 8. V. Vâlcov, 9. G. Sepi II, 10. P. Vâlcov, 11. D. Motoroi. Juventus: 1. Anghel Creţeanu – 2. Emerich Vogl, 3. Constantin Neacşu – 4. Avram Dragomirescu, 5. Coloman Braun, 6. Ladislau Palmer – 7. Ştefan Bârlea, 8. Traian Zăinescu, 9. Carlo Melchior, 10. Gheorghe Brandabura, 11. Vasile Cristescu. Arbitri: Denis Xifando (Bucureşti) – A. Huniade, V. Pop (Cluj). Stadion: ONEF.

21.04.1935 Juventus Bucureşti – Gloria CFR Arad 2-2 (2-1) Au marcat: L. Palmer (’14), V. Cristescu (’44) / Gh. Barbu I (’17), Gr. Pecican (’86 – pen.). Juventus: 1. Anghel Creţeanu – 2. Emerich Vogl, 3. Constantin Neacşu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Coloman Braun, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Ion Maior (II), 8. Traian Zăinescu, 9. Carlo Melchior, 10. Ladislau Palmer, 11. Vasile Cristescu. Gloria CFR: 1. Gh. Boşneac – 2. Fr. Hustig, 3. Şt. Variassy – 4. V. Baici, 5. C. Faur, 6. Gr. Pecican – 7. V. Tudor, 8. Fr. Ecröss, 9. Gh. Barbu I, 10. Şt. Dobra, 11. Gh. Mercea. Arbitri: Petre Murgu (Timişoara) – L. Popa, Al. Stănescu (Bucureşti). Stadion: ONEF.

05.05.1935 Chinezul Timişoara – Juventus Bucureşti 1-1 (1-0) Au marcat: I. Zelenak (I) (’26) / L. Palmer (’57). Chinezul: 1. I. Schmidt – 2. Şt. Sebök, 3. Şt. Kohl – 4. T. Nagy I, 5. A. Szutor, 6. R. Demetrovici – 7. A. Szilard I, 8. M. Glasz, 9. I. Zelenak I, 10. Şt. Balasz, 11. L. Gruin. Juventus: 1. Anghel Creţeanu – 2. Emerich Vogl, 3. Constantin Neacşu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Coloman Braun, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Carlo Melchior, 8. Avram Dragomirescu, 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Vasile Cristescu. Arbitru: George Theil (Sighişoara). Stadion: Banatul – Timişoara.

18.05.1935 Juventus Bucureşti – România Cluj 3-2 (2-2) Au marcat: I. Maior (II) (’30), A. Dragomirescu (’40 – pen.), L. Palmer / G. Nistor (’6, ’30). Juventus: 1. Anghel Creţeanu – 2. Avram Dragomirescu, 3. Constantin Neacşu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Coloman Braun,6. Gheorghe Brandabura – 7. Ion Maior (II), 8. Carlo Melchior, 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Vasile Cristescu. România: 1. I. Chendreanu I – 2. I. Felecan I, 3. T. Doci – 4. N. Munteanu, 5. B. Pop II, 6. Gh. Mureşan – 7. B. Pop I, 8. Ad. Fărcăşan, 9. G. Nistor, 10. Em. Feraru, 11. V. Căpuşan. Arbitri: Carol Klein (Brăila) – Fr. Pătraşcu, D. Tutiş (Bucureşti). Delegat federal: dr. Puiu Stroescu. Stadion: ONEF.

25.05.1935 Juventus Bucureşti – CFR Bucureşti 3-4 (2-2) Au marcat: C. Melchior (’25), L. Palmer, V. Cossini (’55 – ag.) / Gh. Brandabura (’19 – ag.), L. Ströck III (’23), Barbu (II) (’46), Georgescu (’68). Juventus: 1. Anghel Creţeanu – 2. Avram Dragomirescu, 3. Constantin Neacşu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Coloman Braun, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Carlo Melchior, 8. Ion Maior (II), 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Vasile Cristescu. CFR: 1. Şt. Bărbulescu – 2. N. Roşculeţ, 3. L. Ujlacky – 4. V. Cossini, 5. Şt. Wetzer II, 6. Al. Cuedan – 7. Gh. Georgescu, 8. Şt. Barbu II, 9. L. Ströck III, 10. G. Medve, 11. Attila. Arbitru: Iuliu Palfy (Arad). Delegat federal: Alexandru Căpăţâneanu. Stadion: ONEF.3

30.06.1935 Juventus Bucureşti – CA Oradea 1-0 (0-0) A marcat: A. Dragomirescu (’86 – pen.). Juventus: 1. Anghel Creţeanu – 2. Constantin Neacşu, 3. Avram Dragomirescu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Coloman Braun, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Carlo Melchior, 8. Ion Maior (II), 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Vasile Cristescu. CAO: 1. M. David – 2. I. Bartha, 3. A. Sarkady – 4. A. Krausz, 5. G. Juhasz, 6. A. Feuerstein – 7. A. Mosco, 8. Fr. Spielmann 9. N. Kovacs, 10. I. Bodola, 11. E. Cocsis. Arbitru: Constantin Iliescu (Bucureşti) Delegat federal: mr. dr. Gheorghe Brezeanu. Stadion: ONEF.

07.07.1935 Ripensia Timişoara – Juventus Bucureşti 1-0 (1-0) A marcat: Zombory (’1 – pen.). Ripensia: 1. W. Zombory – 2. R. Bürger, 3. Fr. Agner – 4. C. Lazăr, 5. V. Deheleanu, 6. B. Hocksary – 7. S. Bindea, 8. Z. Beke, 9. Gh. Ciolac, 10. Al. Schwartz, 11. Şt. Dobay. Juventus: 1. Anghel Creţeanu – 2. Avram Dragomirescu, 3. Constantin Neacşu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Coloman Braun, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Carlo Melchior, 8. Ion Maior (II), 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Vasile Cristescu. Arbitru: George Theil (Sighişoara). Delegat federal: mr. Dockhorn. Stadion: Electrica – Timişoara.

14.07.1935 AMEFA Arad – Juventus Bucureşti 2-0 (1-0) Au marcat: I. Magold (’17), L. Blascovits (’85). AMEFA: 1. C. Bugariu – 2. I. Csajka, 3. Al. Kovacs – 4. A. Toth, 5. Ad. Szabo, 6. Fr. Dvorjak – 7. Şt. Cucula, 8. L. Blascovits, 9. Z. Szanislo II, 10. Szida, 11. I. Magold. Juventus: 1. Anghel Creţeanu – 2. Avram Dragomirescu, 3. Constantin Neacşu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Coloman Braun, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Carlo Melchior, 8. Ion Maior (II), 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Vasile Cristescu. Arbitru: Coloman Kiss (Sighet). Stadion: AMEF – Arad.

21.07.1935 Juventus Bucureşti – Crişana Oradea 5-3 (3-0) Au marcat: Tr. Zăinescu (’13, ’20, ’45), I. Lupu (’69), C. Melchior (’76) / L. Palmer (ag.), Nagy (2). Juventus: 1. Dezideriu Lacky – 2. Avram Dragomirescu, 3. Constantin Neacşu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Ladislau Palmer, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Carlo Melchior, 8. Ion Maior (II), 9. Traian Zăinescu, 10. Ilie Lupu, 11. Vasile Cristescu. Crişana: 1. Ad. Püllock – 2. L. Szabo, 3. I. Romanescu – 4. Fr. Pintea, 5. O. Nagy, 6. A. Szöke – 7. G. Cionca, 8. D. Bonaţiu, 9. I. Baratky, 10. E. Lakatoş, 11. I. Stetz. Arbitri: Victor Braida – M. Cruţescu, L. Caciuc (Bucureşti). Delegat federal: dr. Stelea. Stadion: ONEF.

 

  Ripensia     Timişoara 22 14 4 4 66 : 34 32p
  CA   Oradea 22 14 1 7 50 : 28 29p
  Venus   Bucureşti 22 14 1 7 57 : 38 29p
  Universitatea   Cluj 22 12 1 9 36 : 34 25p
  Chinezul   Timişoara 22 9 5 8 58 : 57 23p
  România   Cluj 22 9 5 8 41 : 41 23p
  Crişana   Oradea 22 8 6 8 46 : 50 22p
  Gloria CFR     Arad 22 7 7 8 45 : 57 21p
  Unirea Tricolor     Bucureşti 22 6 7 9 49 : 54 19p
  CFR   Bucureşti 22 8 1 13 42 : 51 17p
  Juventus     Bucureşti 22 6 4 12 32 : 46 16p
  AMEFA   Arad 22 2 4 16 24 : 56 8p

 

LOTUL ECHIPEI JUVENTUS ÎN EDIŢIA 1934/35: Gheorghe Brandabura (19, 9, 10), Ştefan Bârlea (10, 9, 1), Coloman Braun (12, 2, 10), Ion Constantinescu (10, 10, 0), Anghel Creţeanu (21, 11, 10), Vasile Cristescu (18, 7, 11), Gyula Dobo (3, 2, 1), Avram Dragomirescu (8, 0, 8), Grigore Florea (1, 1, 0), Dezideriu Lacky (1, 0, 1), Ilie Lupu (5, 3, 2), Ion Maior (II) (17, 9, 8), Carlo Archimede Melchior (19, 8, 11), Constantin Neacşu (22, 11, 11), Ladislau Palmer (21, 10, 11), Nicolae Petrescu (19, 10, 9), Pericle Popovici (1, 0, 1), Iosif Schreier (1, 1, 0), Emerich Vogl (15, 10, 5), Traian Zăinescu (18, 7, 11). ANTRENORI: Emerich Vogl (în tur) şi Gyula Dobo (în retur). PREŞEDINŢI: Ion Gigurtu (februarie – mai 1935) şi Grigore Urlăţeanu (din luna mai 1935).

În paranteză, în dreptul fiecărui component al echipei sunt trecute, în ordine: numărul total de meciuri oficiale disputate, numărul jocurilor din tur şi, respectiv, al celor din retur.

GOLGETERII ECHIPEI JUVENTUS ÎN EDIŢIA 1934/35:

9 GOLURI:  Ladislau Palmer

5 GOLURI:  Traian Zăinescu

4 GOLURI:  Ion Maior (II), Carlo Archimede Melchior

3 GOLURI:  Vasile Cristescu

2 GOLURI:  Ştefan Bârlea, Avram Dragomirescu – ambele din penalti

1 GOL:                         Ilie Lupu, Emerich Vogl

AUTOGOL:Vintilă Cossini (CFR Bucureşti)

 

Cupa României

Şaisprezecimile de finală (24.03.1935)

SIBIU: Societatea Sportivă Sibiu (div. B) – Juventus Bucureşti (div. A) 0-3 (0-1) Au marcat: Tr. Zăinescu (’23, ’80), C. Melchior (’89). Juventus: 1. Anghel Creţeanu – 2. Emerich Vogl, 3. Constantin Neacşu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Coloman Braun, 6. Ladislau Palmer – 7. Vasile Cristescu, 8. Ion Maior (II), 9. Carlo Melchior, 10. Traian Zăinescu, 11. Ilie Lupu. Arbitru: Geza Tibat (Satu Mare). Stadion: ONEF – Sibiu.

Optimile de finală (06.04.1935)

BUCUREŞTI: Juventus Bucureşti (div. A) – România Cluj (div. A) 2-0 (0-0) A marcat: Şt. Bârlea (’82, ’88). Juventus: 1. Anghel Creţeanu – 2. Emerich Vogl, 3. Constantin Neacşu – 4. Gheorghe Brandabura, 5. Coloman Braun, 6. Ladislau Palmer – 7. Ştefan Bârlea, 8. Ion Maior (II), 9. Carlo Melchior, 10. Traian Zăinescu, 11. Vasile Cristescu. România: 1. I. Chendreanu I – 2. T. Doci, 3. I. Felecan I – 4. N. Munteanu, 5. A. Criza, 6. Gh. Mureşan – 7. V. Chendreanu II, 8. Ad. Fărcăşan, 9. B. Pop II, 10. T. Felecan II, 11. V. Căpuşan. Arbitru: Constantin Iliescu (Bucureşti). Stadion: ONEF – Bucureşti.

Sferturile de finală (23.04.1935)

BUCUREŞTI: Venus Bucureşti (div. A) – Juventus Bucureşti (div. A) 3-0 (1-0) Au marcat: V. Vâlcov (’28), G. Sepi (’58), P. Vâlcov. Venus: 1. C. Burdan – 2. L. Sfera, 3. Gh. Albu – 4. A. Bărbulescu, 5. A. Eisenbeisser, 6. C. Constantinescu – 7. A. Vogel, 8. V. Vâlcov, 9. G. Sepi, 10. P. Vâlcov, 11. M. Nicolaescu. Juventus: 1. Anghel Creţeanu – 2. Emerich Vogl, 3. Constantin Neacşu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Coloman Braun, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Gheorghe Bârlea, 8. Ion Maior (II), 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Vasile Cristescu. Arbitru: Ilie Ciurel (Cluj). Stadion: Venus.

LOTUL ECHIPEI JUVENTUS ÎN EDIŢIA 1934/35: Gheorghe Brandabura (2), Ştefan Bârlea (2), Coloman Braun (3), Ion Constantinescu (0), Anghel Creţeanu (3), Vasile Cristescu (3), Gyula Dobo (0), Avram Dragomirescu (0), Grigore Florea (0), Dezideriu Lacky (0), Ilie Lupu (1), Ion Maior (II) (3), Carlo Archimede Melchior (2), Constantin Neacşu (3), Ladislau Palmer (3), Nicolae Petrescu (2), Pericle Popovici (0), Iosif Schreier (0), Emerich Vogl (3), Traian Zăinescu (3). ANTRENOR: Gyula Dobo. PREŞEDINŢI: Ion Gigurtu (februarie – mai 1935) şi Grigore Urlăţeanu (din luna mai 1935).

În paranteză, în dreptul fiecărui component al echipei este trecut numărul de meciuri disputate în Cupa României.

GOLGETERII ECHIPEI JUVENTUS ÎN EDIŢIA 1934/35:

2 GOLURI:  Ştefan Bârlea, Traian Zăinescu

1 GOL:         Carlo Archimede Melchior

 

LOTUL ECHIPEI JUVENTUS ÎN EDIŢIA 1934/35: Gheorghe Brandabura (21, 19, 2), Ştefan Bârlea (12, 10, 2), Coloman Braun (15, 12, 3), Ion Constantinescu (10, 10, 0), Anghel Creţeanu (24, 21, 3), Vasile Cristescu (21, 18, 3), Gyula Dobo (3, 3, 0), Avram Dragomirescu (8, 8, 0), Grigore Florea (1, 1, 0), Dezideriu Lacky (1, 1, 0), Ilie Lupu (6, 5, 1), Ion Maior (II) (20, 17, 3), Carlo Archimede Melchior (21, 19, 2), Constantin Neacşu (25, 22, 3), Ladislau Palmer (24, 21, 3), Nicolae Petrescu (21, 19, 2), Pericle Popovici (1, 1, 0), Iosif Schreier (1, 1, 0), Emerich Vogl (18, 15, 3), Traian Zăinescu (21, 18, 3). ANTRENORI: Emerich Vogl (în tur) şi Gyula Dobo (în retur). PREŞEDINŢI: Ion Gigurtu (februarie – mai 1935) şi Grigore Urlăţeanu (din luna mai 1935).

În paranteză, în dreptul fiecărui component al echipei sunt trecute, în ordine: numărul total de meciuri oficiale disputate în anul competiţional 1934/35, numărul jocurilor din campionat şi, respectiv, al celor din Cupa României.

GOLGETERII ECHIPEI JUVENTUS ÎN EDIŢIA 1934/35:

9 GOLURI:  Ladislau Palmer

7 GOLURI:  Traian Zăinescu

5 GOLURI:  Carlo Archimede Melchior

4 GOLURI:  Ştefan Bârlea, Ion Maior (II)

3 GOLURI:  Vasile Cristescu

2 GOLURI:  Avram Dragomirescu – ambele din penalty

1 GOL:         Ilie Lupu, Emerich Vogl

AUTOGOL:Vintilă Cossini (CFR Bucureşti)

 

TOTAL JOCURI ÎN EDIŢIA 1934/35:

(25)               Constantin Neacşu

(24)               Anghel Creţeanu, Ladislau Palmer

(21)               Gheorghe Brandabura, Vasile Cristescu, Carlo Archimede Melchior, Nicolae Petrescu, Traian Zăinescu

(20)               Ion Maior (II)

(18)               Emerich Vogl

(15)               Coloman Braun

(12)               Ştefan Bârlea

(10)               Ion Constantinescu

(8)                  Avram Dragomirescu

(6)                  Ilie Lupu

(3)                  Gyula Dobo

(1)                  Grigore Florea, Dezideriu Lacky, Pericle Popovici, Iosif Schreier

 

Aceasă poveste, pe lângă multe altele, face parte şi din cartea Petrolul Ploiesti, Istorie si Traditie – Volumul I Inceputurile. Ea este prima etapa dintr-un proiect strucuturat pe cinci volume a statiscianului si in acelasi timp petrolistului Razvan V. Fratila. Nascut in 1924, Juventus Bucuresti avea sa fie primul nume al echipei noastre, mutate ulterior la Ploiesti. O carte ce nu ar trebui sa lipsească din biblioteca niciunui petrolist. Cei care doriti sa achizitionati aceasta carte, puteti sa o faceti prin e-mail la info@ploiestiulpatrianoastra.com sau pe pagina de facebook a comunitatii petroliste Ploiestiul Patria Noastra, facebook.com/PloiestiulPatriaNoastra pretul unui volum fiind de 65 de ron.

Notă: fotografiile din cuprinsul textului au caracter exclusiv pentru acest site şi nu pot fi folosite fără acordul autorului cărţii.

Etichete
1934-1935 Juventus BucurestiAMEFAAnghel CreteanuAvram DragomirescuBodolaBraunBucurestiCarlo Archimede MelchiorCarol Maior (I)carte despre Petrolulcarte PetrolulChinezul TimisoaraConstantin CapsaConstantin NeacsuCreteanuCupa RomanieiCupa Romaniei 1934Dezideriu LackyDivizia ADivizia BEmerich VoglFacebook Ploiestiul Patria NoastrafaniFC Petrolul Ploiestifile de povestefile de poveste -perioada Juventus episodul XVfile de poveste Juventus Bucurestifile de poveste PetrolulfotbalFotbal Club Juventus BucureştigazariGloria CFRGrigore FloreaGrigore UrlateanuGyula DobohistoryHumenbergerIlie LupuIlie Oanainfo@ploiestiulpatrianoastra.comIon GigurtuIon Maior (II)Iosif Schreieristorieistorie fotbalistorie fotbal bucuresteanistorie fotbal Divizia Aistorie fotbal ploiesteanistorie fotbal romanescistorie Petrolulistorie Petrolul PloiestiIstorie si Traditie – Volumul I Inceputurile.JuventusJuventus Bucuresti 1924Juventus Bucuresti in divizia A 1934 - 1935Juventus Bucuresti promovare divizia A 1935Ladislau Palmerlansare cartelansare carte Petrolullansare volumul doi PetrolulLiga 1lupiiLupii Galbenimeciurimeciuri fotbalONEFPericle PopoviciPetrolulPetrolul -perioada JuventusPetrolul historyPetrolul PloiestiPetrolul Ploieşti - Istorie şi tradiţiePetrolul Ploiesti istoriePlatzerploiesteniiPloiestiul Patria Noastraploiestiulpatrianoastra.compovestipovesti cu juventistipovesti cu petrolistipovesti Petrolul Ploiestipovestiripovestiri Juventus Bucurestipovestiri PetrolulRazvan FratilaRazvan V. FratilaRipensia Timisoararomanian football historySchallsezon Juventus Bucuresti 1934-1935spectatorisportsportul regeStefan BarleaStoibersuporteriTemistocle CarianopolTimisoaraTraian ZainescuultrasiUnirea TricolorUnirea Tricolor BucurestiUniversitatea ClujVasile CristescuVenusVintila CossiniVogl IIwww.facebook.com/PloiestiulPatriaNoastrawww.ploiestiulpatrianoastra.com
Distribuie

Despre autor

Florian Tudorache

Florian Tudorache

Articole asemănătoare

0 comentarii

Încă nu sunt comentarii.

Nu există comentarii pentru moment, vrei să adaugi unul?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Ploiești
21°
cer acoperit de nori
humidity: 47%
wind: 7m/s NW
H 21 • L 21
22°
Sat
15°
Sun
16°
Mon
19°
Tue
Weather from OpenWeatherMap
  • :
  • :
Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, la adresele ploiestipatrianoastra@yahoo.com, info@ploiestiulpatrianoastra.com, sau pe contul nostru de Facebook.

Cele mai citite articole

Sorry. No data so far.

Instagram

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.

YouTube




Abonați-vă la newsletter

Curs valutar