Ploieștiul Patria Noastră

Știri

 Ultima oră

”Lupii” au învins campioana Croației! Petrolul – Dinamo Zagreb 2-0

”Lupii” au învins campioana Croației! Petrolul – Dinamo Zagreb 2-0
iunie 27
11:13 2014

Petrolul a câștigat joi și cel de-al doilea joc de pregătire din Slovenia, impunându-se cu 2-0 în fața campioanei Croației, o echipă solidă și cu o vastă experiență europeană. Golurile lupilor, îmbrăcați în premieră în echipamentul negru, au fost marcate de Mutu și Satli.Petrolul, dinamo zagreb

Găzarii continuă seria evoluțiilor bune din cantonamentul de la Maribor, iar după succesul clar împotriva lui Volga Novgorod, scor 5-0, elevii lui Răzvan Lucescu s-au impus joi seară și în fața lui Dinamo Zagreb. În meciul desfășurat în localitatea Murska Sobota și transmis live text pe site-ul oficial al clubului, tehnicianul ploieștenilor a aliniat câte o echipă în fiecare repriză. La fel ca și în disputa cu rușii, și de această dată a rezultat un mixt din lotul avut la dispoziție, lipsit, însă, de aportul lui Andrei Peteleu, accidentat.

Jocul a început alert, croații dând impresia că dețin controlul printr-o posesie prelungită, dar fără a avea ocazii importante. Asta în timp ce Petrolul a arătat maturitate, s-a apărat exact, a construit pe flancuri și s-a apropiat periculos de poarta adversă, iar până la pauză a dat lovitura prin Mutu. ”Briliantul” a primit o diagonală desprinsă din manual de la Geraldo, a preluat elegant și a șutat în colțul lung al porții lui Jezina. La capătul unei reprize bune, în care s-a văzut că Nkoyi încă mai are nevoie de ceva timp pentru a se integra în jocul echipei, Petrolul conducea cu 1-0, iar antrenamentul era pe jumătate reușit.

La reluare, Dinamo a încercat să împingă jocul în treimea adversă, dar lipsa ultimei pase și confuzia din preajma careului lui Cobrea au costat-o scump pe campioana Croației. Marinescu, căpitanul din repriza secundă, a centrat bine din corner, iar Satli a reluat în poartă. Însă nu golul apărătorului a reprezentat adevăratul câștig, ci prestația sa în ansamblu. Agil, cu o tehnică bună, plasament și un joc remarcabil de cap, fostul fotbalist al lui Charleroi a demonstrat că poate fi oricând o soluție în centrul defensivei. Până la final, chiar dacă au atacat mai mult, croații s-au lovit de neputință, iar jocul s-a încheiat fără ca nimeni să conteste victoria Petrolului.

Un succes venit să confirme faptul că Lucescu se face înțeles din ce în ce mai bine de către elevii săi, dar și că noii veniți sunt jucători de certă valoarea, ce pot ajuta echipa într-un sezon ce se dorește memorabil. Pentru lupi urmează duminică al treilea joc de verificare din Slovenia, când îi vor întâlni pe croații de la Slaven Belupo.

sursa:fcpetrolul.ro

Despre autor

Florian Tudorache

Florian Tudorache

Articole asemănătoare

0 comentarii

Încă nu sunt comentarii.

Nu există comentarii pentru moment, vrei să adaugi unul?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Ploiești
30°
cer senin
humidity: 27%
wind: 6m/s E
H 29 • L 29
29°
Sat
29°
Sun
19°
Mon
24°
Tue
Weather from OpenWeatherMap
  • :
  • :
Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, la adresele ploiestipatrianoastra@yahoo.com, info@ploiestiulpatrianoastra.com, sau pe contul nostru de Facebook.

Cele mai citite articole

Sorry. No data so far.

YouTube
Abonați-vă la newsletter

Curs valutar