Ploieștiul Patria Noastră

Știri

 Ultima oră

În sfârșit, victorie pentru ”găzari”! Petrolul – Botosani 2-1

În sfârșit, victorie pentru ”găzari”! Petrolul – Botosani 2-1
august 14
23:00 2015

Cea de-a şaptea tentativă a „lupilor” de a obţine prima victorie din acest campionat a fost, în sfârşit, încununată cu succes. Petrolul s-a impus cu 2-1 în confruntarea cu FC Botoşani, graţie golurilor marcate de către Vlad Rusu (55) şi Dacian Varga (64), pentru oaspeţi punctând Radoslav Dimitrov (78).

După şase runde în care a cules destule aprecieri pentru jocul prestat, dar mai puţine puncte în clasament, iată că trupei lui Tibor Selymes i-a venit rândul să arate că poate fi şi pragmatică, bifând prima victorie a sezonului la capătul unui meci în care a n-a mai avut, poate, acelaşi joc spectaculos, nici atât de multe ocazii, dar a reuşit să ducă până la capăt munca de 90 de minute.

Şi asta chiar dacă startul confruntării lăsa o senzaţie de „deja-vu”, pentru că ploieştenii au trecut repede pe lângă gol, la incursiunea pe stânga a lui Rusu (5), tânărul atacant titularizat în locul lui Moussa, cel care, din cauza unei probleme musculare acuzată după partida de la Cluj, s-a văzut nevoit să ia loc în tribună. Apoi, Farina (12) n-a găsit ţinta cu un şut din marginea suprafeţei de pedeapsă, după o frumoasă pătrundere pe zonă centrală, iar din acel moment şi până la pauză „lupii” au scăzut ritmul în ofensivă, dându-le şansa vizitatorilor să echilibreze duelul.interior

A venit, însă, debutul părţii secunde şi, într-un interval de doar 9 minute, „găzarii” au izbutit să facă diferenţa pe tabela de marcaj. Inspiraţia lui Selymes de a-l titulariza pe Rusu s-a văzut răsplătită atunci când vârful ploieştean a reluat, din marginea careului mic, pe sub Iliev, la o centrare venită, de pe dreapta, de la Marinescu, iar Varga (64) a finalizat cu un şut fără speranţe, expediat de la 12-13 metri, lateral stânga, o fază pornită de la recuperarea ideală a lui Zoubir.

La 2-0, zarurile păreau aruncate, dar Botoşaniul a reintrat în joc atunci când Dimitrov (78) a înscris din faţa porţii la centrarea lui Batin, iar petroliştilor le era dat, astfel, să trăiască finalul de joc cu sufletul la gură. Ultimele minute s-au scurs greu, Vaşvari (86) i-a dat emoţii mari lui Pecanha cu o lovitură liberă la care balonul a trecut la o palmă de bară, dar fluierul lui Marius Avram, cel care în finalul primei părţi le-a refuzat gazdelor un penalty clar la un fault asupra lui Farina, a venit izbăvitor, elevii lui Selymes putându-se bucura, în sfârşit, pentru primul succes stagional.

Astfel, cu şapte puncte acumulate pe teren, dar cu +1 în clasament, deocamdată, până la sosirea verdictului de la TAS, Petrolul a arătat că are puterea necesară să se lupte pentru atingerea obiectivelor, iar deplasarea din etape viitoare, de la Dinamo, poate veni ca o confirmare a descătuşării „galben-albaştrilor”.

FC Petrolul Ploieşti – FC Botoşani 2-1 (0-0)
Marcatori: Rusu (55), Varga (64)/Dimitrov (78).

Petrolul: Pecanha (cpt) – Peteleu (52 Marinescu), Benga, Faug-Porret, Rippert – Ropotan, Buşca – Farina (65 Nepomuceno), Zoubir, Varga – Rusu (72 Chiriţă). Antrenor: Tibor Selymes.

FC Botoşani: Iliev (cpt) – Patache, Plămadă (56 Miron), Cucu, Acsinte – Vasvari, R. Costin, Cabrera – Dimitrov, Hadnagy (71 Roman), Brata (53 Batin). Antrenor: Leontin Grozavu.

Au arbitrat: Marius Avram (Bucureşti) – Adrian Ghinguleac (Bucureşti) şi Bogdan Gheorghe (Bucureşti).

Arbitru de rezervă: Florin Andrei (Tg. Mureş).

Observatori: Paul Cazan (Bucureşti) şi Marian Salomir (Cluj).

Sursa:fcpetrolul.ro

Foto: www.sportpictures.eu

Despre autor

Florian Tudorache

Florian Tudorache

Articole asemănătoare

0 comentarii

Încă nu sunt comentarii.

Nu există comentarii pentru moment, vrei să adaugi unul?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Ploiești
30°
cer senin
humidity: 30%
wind: 6m/s ENE
H 29 • L 29
29°
Sat
28°
Sun
20°
Mon
24°
Tue
Weather from OpenWeatherMap
  • :
  • :
Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, la adresele ploiestipatrianoastra@yahoo.com, info@ploiestiulpatrianoastra.com, sau pe contul nostru de Facebook.

Cele mai citite articole

Sorry. No data so far.

YouTube
Abonați-vă la newsletter

Curs valutar