Ploieștiul Patria Noastră

Știri

 Ultima oră

Un diamant descoperit în Lesotho se plasează în top cinci cele mai mari diamante din lume!

Un diamant descoperit în Lesotho se plasează în top cinci cele mai mari diamante din lume!
ianuarie 15
14:11 2018

Societatea britanică Gem Diamonds a anunţat luni că a extras recent în Lesotho un diamant cu o masă excepţională de 910 carate, considerat deja unul dintre cele cinci cele mai mari descoperite pe planetă, relatează AFP, citat de agerpres.ro.

Piatra preţioasă, extrasă din mina foarte prolifică din Letseng, ar putea valora până la 33 de milioane de euro, a estimat într-o notă analistul Ben Davis, din cadrul cabinetului Liberum Capital.

„De când Gem Diamonds a achiziţionat mina de la Letseng în 2006, ea a produs câteva dintre diamantele cele mai interesante din lume”, şi-a exprimat satisfacţia CEO-ul său, Clifford Elphick.

„Acest diamant de o puritate excepţională este totuşi cel mai mare extras până în prezent din mina de la Letseng şi îi ilustrează calitatea”, a adăugat CEO-ul într-un comunicat.

Această descoperire a avut drept efect luni dimineaţă, la bursa din Londra, o creştere cu 14% a valorii titlurilor Gem Diamonds.

Mic regat din centrul Africii de Sud, Lesotho este una dintre ţările cele mai sărace din lume.

Cel mai mare diamant din lume este aşa-numitul „Cullinan”, de 3.106 carate, care a fost găsit în Africa de Sud în 1905.

El a fost tăiat în mai multe pietre enorme, dintre care cele mai mari ornează sceptrul reginei Elisabetei a II-a a Marii şi coroana imperială, care se numără printre bijuteriile coroanei britanice ţinute în Turnul Londrei.

Cel mai mare diamant descoperit în ultimul secol, cu o greutate de 1.111 carate, a fost extras în 2015 dintr-o mină din Botswana.

sursa foto: nachrichten.at

Despre autor

Florian Tudorache

Florian Tudorache

Articole asemănătoare

0 comentarii

Încă nu sunt comentarii.

Nu există comentarii pentru moment, vrei să adaugi unul?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Ploiești
22°
cer senin
humidity: 53%
wind: 1m/s E
H 21 • L 17
32°
Mon
33°
Tue
33°
Wed
34°
Thu
Weather from OpenWeatherMap
  • :
  • :
Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, la adresele ploiestipatrianoastra@yahoo.com, info@ploiestiulpatrianoastra.com, sau pe contul nostru de Facebook.

Cele mai citite articole

Sorry. No data so far.

YouTube
Abonați-vă la newsletter

Curs valutar