Ploieștiul Patria Noastră

Știri

 Ultima oră

Hora Unirii la Ploiești cu ocazia aniversării celor 159 de ani de la Unirea Principatelor! (VIDEO)

foto: actualitateaprahoveana.ro

Hora Unirii la Ploiești cu ocazia aniversării celor 159 de ani de la Unirea Principatelor! (VIDEO)
ianuarie 24
18:18 2018

Unirea principatelor române, cunoscută şi ca mica unire din timpul lui Alexandru Ioan Cuza, a fost sărbătorită astăzi, la Ploieşti, prin evenimente organizate de autorităţi la colegiul care îi poartă numele fostului domnitor şi la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie.

Conform actualitateaprahoveana.ro ceremonia a început la ora 11.00 la Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” şi a inclus alocuţiuni ale autorităţilor, depuneri de buchete de flori la bustul lui Cuza şi o Horă a Unirii. De la ora 12.00, ceremonia s-a mutat în curtea Muzeului de Istorie, devenită neîncăpătoare pentru publicul numeros, compus în mare măsură din reprezentanţi ai partidelor politice, ai garnizoanei, ai instituţiilor de cultură din municipiu şi a asociaţiilor de revoluţionari şi de pensionari.

foto: actualitateaprahoveana.ro

foto: actualitateaprahoveana.ro

La discursuri s-a remarcat alocuţiunea susţinută de un preşedinte de consiliu raional venit de peste Prut, pentru semnarea unui acord de colaborare între instituţia pe care o conduce şi Consiliul Judeţean Prahova, care a vorbit despre progresele făcute în ultimii ani în relaţiile româno-moldovene, a amintit despre programul „România 100” lansat de Guvernul Ponta şi despre bursele de studii acordate în mandatele lui Traian Băsescu pentru elevii de peste Prut şi s-a arătat încrezător într-o nouă şi istorică unire între statele pe care astăzi le ştim drept România şi Republica Moldova.

Programul a continuat cu depuneri de buchete de flori la bustul lui Alexandru Ioan Cuza din curtea muzeului, la care au participat reprezentanţi ai Guvernului şi Parlamentului, în frunte cu vicepremierul Graţiela Gavrilescu şi Teodor Meleşcanu (ALDE), deputatul Cătălina Bozianu, preşedintele PMP Prahova, senatorul Radu Oprea şi deputatul Laura Moagher (PSD).

S-a dansat Hora Unirii la Ploiești

Evenimentul s-a încheiat cu o amplă Horă a Unirii şi cu o prezentare de uniforme de grăniceri şi artilerişti şi echipamente de luptă din timpul domniei lui Cuza oferită de o asociaţie de reenactori.

 

Despre autor

Redactie

Redactie

Articole asemănătoare

0 comentarii

Încă nu sunt comentarii.

Nu există comentarii pentru moment, vrei să adaugi unul?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Ploiești
9°
cer acoperit de nori
humidity: 100%
wind: 2m/s WSW
H 10 • L 10
20°
Wed
21°
Thu
19°
Fri
19°
Sat
Weather from OpenWeatherMap
  • :
  • :
Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, la adresele ploiestipatrianoastra@yahoo.com, info@ploiestiulpatrianoastra.com, sau pe contul nostru de Facebook.

Cele mai citite articole

Sorry. No data so far.

YouTube
Abonați-vă la newsletter

Curs valutar