Ploieștiul Patria Noastră

Știri

 Ultima oră

Donald Trump: ”Vreau să subliniez că Statele Unite îi respectă profund pe africani”

foto: vanityfair.com

Donald Trump: ”Vreau să subliniez că Statele Unite îi respectă profund pe africani”
ianuarie 28
16:06 2018

Preşedintele Donald Trump a dat asigurări într-o scrisoare adresată şefilor de stat de pe continentul african că Statele Unite ale Americii îi „respectă profund” pe africani, au declarat duminică surse diplomatice, la două săptămâni după un val de indignare declanşat de afirmaţiile insultătoare făcute de preşedintele SUA la adresa unor ţări africane, relatează AFP, citat de agerpres.ro.

În cadrul unei reuniuni cu mai mulţi senatori în Biroul Oval la 12 ianuarie, Trump a folosit termenul „ţări de rahat” cu referire la state din Africa, dar şi Haiti şi Salvador, conform mai multor media şi unui senator care a participat la reuniune.

Într-o scrisoare datată joi, 25 ianuarie, adresată şefilor de stat africani reuniţi duminică şi luni în cadrul celui de-al 30-lea summit al Uniunii Africane (UE) în capitala Etiopiei, Addis Abeba, Donald Trump a declarat că secretarul de stat Rex Tillerson va efectua în martie o vizită pe continentul african, pentru prima dată de când a preluat funcţia de şef al diplomaţiei americane.

O sursă din cadrul UA a confirmat autenticitatea scrisorii, precum şi primirea acesteia de către Comisia Organizaţiei Africane.

Chris Meade, un diplomat al misiunii americane pe lângă UA, a confirmat că o scrisoare a fost trimisă, însă nu a vrut să comenteze conţinutul său.

„Statele Unite respectă profund parteneriatele şi valorile pe care le împărtăşim cu Uniunea Africană, cu ţările sale membre şi cetăţenii săi de pe întregul continent. Vreau să subliniez că Statele Unite îi respectă profund pe africani”, a afirmat Trump în scrisoare.

„Soldaţii noştri luptă împreună pentru a-i învinge pe terorişti” şi „lucrăm împreună pentru a consolida un comerţ liber, corect şi reciproc”, a adăugat Donald Trump.

Despre autor

Redactie

Redactie

Articole asemănătoare

0 comentarii

Încă nu sunt comentarii.

Nu există comentarii pentru moment, vrei să adaugi unul?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Ploiești
23°
cer acoperit de nori
humidity: 55%
wind: 4m/s W
H 19 • L 18
25°
Fri
22°
Sat
23°
Sun
23°
Mon
Weather from OpenWeatherMap
  • :
  • :
Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, la adresele ploiestipatrianoastra@yahoo.com, info@ploiestiulpatrianoastra.com, sau pe contul nostru de Facebook.

Cele mai citite articole

Sorry. No data so far.

Instagram

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.

YouTube
Abonați-vă la newsletter

Curs valutar