Ploieștiul Patria Noastră

Știri

 Ultima oră

Vești bune pentru toți abonații! Vodafone, somată de instanță să elimine clauzele abuzive din contracte

foto: which.co.uk

Vești bune pentru toți abonații! Vodafone, somată de instanță să elimine clauzele abuzive din contracte
februarie 27
14:23 2018

Curtea de Apel București (CAB) a respins, printr-o decizie definitivă și irevocabilă, apelul înaintat de Vodafone România împotriva unei hotărâri a Tribunalului București (TB), care a decis, în noiembrie 2015, ca operatorul de telefonie mobilă să elimine mai multe clauze abuzive legate de despăgubirile pe care clienții trebuie să le achite companiei dacă reziliază contractele înainte de expirarea duratei minime a acestora.

În dosarul judecat la finele anului trecut, Vodafone Romania, al doilea operator local de telefonie mobilă după numărul de clienți și cifra de afaceri, a avut calitatea de pârât, iar reclamant a fost Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Prin hotărârea din noiembrie 2015, instanța a amendat operatorul cu 200 lei pentru încălcarea prevederilor articolului 1, aliniatul 3 din Legea 193/2000, care interzice comercianților stipularea de clauze abuzive în contractele încheiate cu consumatorii.

Legea 193/2000 mai spune că “sunt considerate clauze abuzive acele prevederi contractuale care (…) permit profesionistului obținerea unor sume de bani de la consumator, în cazul neexecutării sau finalizării contractului de către acesta din urmă, fără a prevedea existența compensațiilor în sumă echivalentă și pentru consumator, în cazul neexecutării contractului de către profesionist”.

Potrivit sentinței TB, rămasă definitivă în urma deciziei Curții de Apel, Vodafone România va elimina din contracte obligația clientului de a plăti “o despăgubire în cazul încetării contractului înainte de expirarea duratei minime contractuale (…)” și paragrafele conform cărora clientul declară, la încheierea contractului, că “a citit, a înțeles și a acceptat clauzele cuprinse contract”.

Citește continuarea articolului pe Profit.ro

Despre autor

Redactie

Redactie

Articole asemănătoare

0 comentarii

Încă nu sunt comentarii.

Nu există comentarii pentru moment, vrei să adaugi unul?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Ploiești
-0°
ceață
humidity: 92%
wind: 2m/s WSW
H -1 • L -5
4°
Tue
3°
Wed
3°
Thu
4°
Fri
Weather from OpenWeatherMap
  • :
  • :
Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, la adresele ploiestipatrianoastra@yahoo.com, info@ploiestiulpatrianoastra.com, sau pe contul nostru de Facebook.

Cele mai citite articole

Sorry. No data so far.

YouTube
Abonați-vă la newsletter

Curs valutar