Ploieștiul Patria Noastră

Știri

 Ultima oră

Celebrul tablou „Ciobănaş cu turmă de oi”, adjudecat la licitație! Ce sumă a oferit cumpărătorul

foto: artmark.ro

Celebrul tablou „Ciobănaş cu turmă de oi”, adjudecat la licitație! Ce sumă a oferit cumpărătorul
martie 01
11:04 2018

Tabloul „Ciobănaş cu turmă de oi”, de Nicolae Grigorescu, a fost adjudecat contra sumei de 55.000 de euro în „Licitaţia de Mărţişor II – Pictură şi Sculptură” organizată miercuri de Artmark, informează news.ro.

Pictura a aparţinut doctorului Alexandru Obreja/Obregia (1860-1937), personalitate de frunte a şcolii româneşti de psihiatrie, fondator al spitalului de specialitate la Bucureşti în 1923, profesor universitar. Prieten cu Grigorescu, a fost către sfârşitul vieţii acestuia, medicul lui curant.

În aceeaşi licitaţie, tabloul „Ghiocel”, semnat Grigorescu, a fost adjudecat contra sumei de 24.000 de euro, iar „Flori de primăvară”, de Nicolae Tonitza, pentru suma de 12.000 de euro. Şi „Clopotniţa Mănăstirii Viforâta”, pictată de Gheorghe Petraşcu, a fost vândută la Artmark cu 12.000 de euro.

„Crizanteme”, de Corneliu Baba, a fost licitat în final pentru 5.500 de euro iar „Turbanul roşu”, de Theodor Pallady, cu 5.000 de euro.

Un bronz semnat Salvador Dali, „Perseu (Omagiu lui Benvenuto Cellini)” (1976), a fost adjudecat la 3.500 de euro.

Artmark a organizat marţi „Licitaţia de Mărţişor I – Artă decorativă şi bijuterie”, finalizată cu vânzări totale de 111.190 de euro.

viewscnt

Despre autor

Redactie

Redactie

Articole asemănătoare

0 comentarii

Încă nu sunt comentarii.

Nu există comentarii pentru moment, vrei să adaugi unul?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Ploiești
30°
cer senin
humidity: 40%
wind: 8m/s ENE
H 34 • L 32
32°
Mon
33°
Tue
33°
Wed
32°
Thu
Weather from OpenWeatherMap
  • :
  • :
Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, la adresele ploiestipatrianoastra@yahoo.com, info@ploiestiulpatrianoastra.com, sau pe contul nostru de Facebook.

Cele mai citite articole

Sorry. No data so far.

YouTube
Abonați-vă la newsletter

Curs valutar