Ploieștiul Patria Noastră

Știri

 Ultima oră

OFICIAL / Munca de acasă, reglementată prin lege. Iată, care sunt drepturile angajaților (VIDEO)

foto: nypost.com

OFICIAL / Munca de acasă, reglementată prin lege. Iată, care sunt drepturile angajaților (VIDEO)
martie 01
10:42 2018

Parlamentul a adoptat proiectul de lege venit dinspre Executivul României. Legea prevede că angajații care lucrează de acasă stabilesc programul de muncă de comun acord cu angajatorul, iar aici, spre deosebire de proiectul iniţial, pot intra şi orele suplimentare.

Zilele și intervalul orar în care angajatul lucrează de acasă trebuie clar specificate în contract. În plus angajatorul nu poate obliga un salariat să lucreze de acasă dacă se află în perioada de probă.

Munca la distanţă devine oficial reglementată la jumătate de an după ce Guvernul României a discutat despre situaţia oamenilor care şi-au transformat casă şi în loc de muncă. Camera Deputaţilor a dat votul final pe această lege care va merge acum la promulgare.

Lia Olguţa Vasilescu: „Orice persoană care lucrează de pe calculator poate să o facă de acasă, e pontată ca orice altă persoană care lucrează de la serviciu, are contract în REVISAl, are drepturi ca orice altă persoană, doar că lucrează de acasă. E un proiect de lege foarte popular în Japinia. Legea din japonia a stat la baza legii din România, care se află în programul de guvernare”.

Citește continuarea pe Digi24.ro

Despre autor

Redactie

Redactie

Articole asemănătoare

0 comentarii

Încă nu sunt comentarii.

Nu există comentarii pentru moment, vrei să adaugi unul?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Ploiești
20°
cer fragmentat
humidity: 42%
wind: 3m/s SE
H 20 • L 19
22°
Sun
22°
Mon
21°
Tue
16°
Wed
Weather from OpenWeatherMap
  • :
  • :
Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, la adresele ploiestipatrianoastra@yahoo.com, info@ploiestiulpatrianoastra.com, sau pe contul nostru de Facebook.

Cele mai citite articole

Sorry. No data so far.

Instagram

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.

YouTube




Abonați-vă la newsletter

Curs valutar