Ploieștiul Patria Noastră

Știri

 Ultima oră

6.000 de locuri la clasa pregătitoare, în școlile din Prahova. Repartizarea o vezi aici!

FOTO: Exquis.ro

6.000 de locuri la clasa pregătitoare, în școlile din Prahova. Repartizarea o vezi aici!
martie 02
09:12 2018

Inspectoratul Școlar Prahova a publicat, joi, informațiile referitoare la înscrierea la clasa pregătitoare, valabile în județ, inclusiv oferta de școlarizare, care include numărul de locuri și de clase aprobate fiecărei școli în parte.

În total, unităților de învățământ de stat le-au fost repartizate 5.928 de locuri. Cei mai mulți copii vor fi înscriși la școli din Ploiești, unele dintre ele având aprobate și peste 100 de locuri, repartizate în trei până la cinci clase.

Astfel, la Școala „Sf. Vineri” vor fi înscriși 130 de copii, în cele cinci clase care vor fi formate în toamna anului 2018. Multe locuri sunt disponibile și la Șc. „Sf. Vasile” (4 clase – 120 de locuri), Șc. „Grigore Moisil” (4 clase – 100 de locuri), Șc. „I. A. Bassarabescu” (4 clase – 100 de locuri), Șc. „Nicolae Iorga” (4 clase – 100 de locuri), Șc. „Prof. Nicolae Simache” (3 clase – 100 de locuri).

Pe de altă parte, în județ vor exista unități de învățământ unde sunt așteptați numai 2-3 elevi la clasa pregătitoare, care va funcționa în regim simultan. Astfel de exemple vin de la Șc. Valea Târsei – Breaza (3 locuri), Șc. Cernești – Izvoarele (3), Șc. nr. 1 Cheia – Măneciu (3), Șc. Jugureni (2), Șc. Nucet – Gornet (2), Șc. Podgoria – Tătaru (3).

Și la Școala nr. 22 Ploiești clasa pregătitoare va avea tip de predare simultan, aici urmând să fie înscriși, în învățământul primar, cel mult doi elevi.

Repartizarea locurilor pe unități de învățământ, la nivelul județului, poate fi consultată AICI.

Conform metodologiei, la fiecare unitate de învățământ, prioritate la înscriere vor avea cererile venite din circumscripția școlară.

Circumscripțiile din Ploiești pot fi văzute AICI.

Circumscripțiile din Câmpina pot fi văzute AICI.

Circumscripțiile din județ pot fi văzute AICI.

În limita locurilor rămase disponibile, pot fi primiți copii și din afara circumscripției, departajarea urmând să se face în funcție de criteriile generale, cuprinse în metodologie, și criteriile specifice, aprobate la nivelul fiecărei școli.

sursa: telegrama.ro

Despre autor

Redactie

Redactie

Articole asemănătoare

0 comentarii

Încă nu sunt comentarii.

Nu există comentarii pentru moment, vrei să adaugi unul?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Ploiești
29°
cer senin
humidity: 30%
wind: 4m/s E
H 29 • L 29
29°
Sat
28°
Sun
20°
Mon
24°
Tue
Weather from OpenWeatherMap
  • :
  • :
Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, la adresele ploiestipatrianoastra@yahoo.com, info@ploiestiulpatrianoastra.com, sau pe contul nostru de Facebook.

Cele mai citite articole

Sorry. No data so far.

YouTube
Abonați-vă la newsletter

Curs valutar