Ploieștiul Patria Noastră

Știri

 Ultima oră

IN MEMORIAM, TOMA CARAGIU! 41 de ani de la dispariția titanului cinematografiei românești

IN MEMORIAM, TOMA CARAGIU! 41 de ani de la dispariția titanului cinematografiei românești
martie 02
08:44 2018

Duminică, 4 martie 2018, se împlinesc 41 de ani de la dispariția marelui actor, Toma Caragiu. Cu această ocazie, Teatrul Toma Caragiu din Ploiești, instituție pe scena căreia a interpre

foto: teatruploiesti.ro

tat numeroase roluri și pe care a condus-o timp de 12 ani, începând cu 1953, vă invită începând cu ora 11.00 să fiți alături pentru a evoca împreună amintirea marelui artist.

Poftiți la teatru! 

Se împlinesc 41 de ani de la dispariția lui Toma Caragiu, patronul spiritual al Teatrului din Ploiești, instituție pe scena căreia a interpretat numeroase roluri și pe care a condus-o timp de 12 ani, începând din 1953.
Vă așteptăm să ne fiți alături pentru a evoca împreună amintirea marelui artist, patronul spiritual al Teatrului nostru, participând, duminică 4 martie, de la ora 11.00 la depunerea de flori ce va avea loc la statuia actorului din imediata vecinatate a teatrului, o sculptură realizată de sora sa, Geta Caragiu Gheorghița.
Pe parcursul întregii zile, în foyerul principal al teatrului va fi deschisă expoziția fotodocumentară „In Memoriam Toma Caragiu”, iar de la ora 18.00, scenograful Ștefan Caragiu, nepotul artistului, și actorul Gheorghe Ifrim vor evoca memoria marelui om de cultura.
În încheierea serii, ora 18.30, vă invităm să urmăriți spectacolul „Avarul”, adaptare de Cristi Juncu după J.-B. P. Moliere, se arată în comunicatul Teatrului Toma Caragiu din Ploiești.

TOMA CARAGIU. Replici Remarcabile.

Actorul Toma Caragiu a murit în urma tragicului cutremur din 4 martie 1977, împreună cu prietenul său, regizorul Alexandru Bocăneț. Cei doi sărbătoreau finalizarea filmului „Gloria nu cântă”, regizat de Bocăneț, în care maestrul Toma Caragiu juca rolul principal. Ei se aflau în locuința actorului din blocul Continental, situat în strada Colonadelor, în spatele Muzeului Municipiului București (Palatul Șutu).

Actorul Toma Caragiu a fost înmormantat la 11 martie 1977 la cimitirul Bellu din Capitală.

În cinstea lui, teatrul din Ploiești a fost numit Teatrul „Toma Caragiu”, din 1991, strada pe care se află clădirea teatrului poarta același nume, iar în centrul orașului se află un bust al actorului. În București, strada pe care se află blocul în care a locuit actorul se numeste Toma Caragiu, iar o sală a Teatrului Bulandra poartă numele actorului.

A fost distins cu Ordinul Meritul Cultural clasa a III-a (1967) „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice”.

Despre autor

Florian Tudorache

Florian Tudorache

Articole asemănătoare

0 comentarii

Încă nu sunt comentarii.

Nu există comentarii pentru moment, vrei să adaugi unul?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Ploiești
1°
câțiva nori
humidity: 86%
wind: 3m/s WSW
H 5 • L 1
14°
Sun
10°
Mon
9°
Tue
8°
Wed
Weather from OpenWeatherMap
  • :
  • :
Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, la adresele ploiestipatrianoastra@yahoo.com, info@ploiestiulpatrianoastra.com, sau pe contul nostru de Facebook.

Cele mai citite articole

Sorry. No data so far.

Instagram

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.

YouTube
Abonați-vă la newsletter

Curs valutar