Ploieștiul Patria Noastră

Știri

 Ultima oră

Persoanele fizice care obţin venituri din alte surse decât salariul vor depune o declaraţie unică

Persoanele fizice care obţin venituri din alte surse decât salariul vor depune o declaraţie unică
martie 16
11:26 2018

Persoanele fizice care obţin venituri din alte surse decât salariul vor depune o declaraţie unică pentru stabilirea contribuţiilor datorate statului, o singură dată pe an, a decis ieri Guvernul, prin Ordonanţă de Urgenţă, informează rador.ro.

Anul acesta, formularul va putea fi depus până la 15 iulie, iar anul viitor termenul este 15 martie. Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, a explicat că noul mecanism prevede estimarea venitului pentru anul curent.

Eugen Teodorovici: ”Sunt şi anumite dispoziţii tranzitorii, care se referă la formulare deja cunoscute, 600, 221, 220, 201, care sunt tratate separat, în sensul că dacă informaţiile deja depuse există la nivelul Fiscului, nu va mai fi nevoie ca acel contribuabil să depună încă o dată declaraţia unică, dar putem avea exemple precum depunerea formularului 600 doar pentru partea de contribuţii, neexistând încă depusă la nivelul Fiscului declaraţie pentru partea de venit şi automat în această situaţie cel care a depus deja acest formular 600 trebuie să depună şi declaraţia unică, pentru a şti care sunt veniturile sale pentru anul în curs şi pentru anul anterior.”

 Guvernul a mai decis ieri ca, pentru veniturile din drepturi de autor, toate obligaţiile fiscale să fie oprite la sursă şi virate statului de către angajator. Totodată, cei care sunt şi salariaţi vor fi scutiţi de contribuţiile la sănătate şi asigurări sociale.

Despre autor

Redactie

Redactie

Articole asemănătoare

0 comentarii

Încă nu sunt comentarii.

Nu există comentarii pentru moment, vrei să adaugi unul?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Ploiești
19°
cer senin
humidity: 100%
wind: 2m/s NNW
H 24 • L 24
33°
Mon
24°
Tue
28°
Wed
31°
Thu
Weather from OpenWeatherMap
  • :
  • :
Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, la adresele ploiestipatrianoastra@yahoo.com, info@ploiestiulpatrianoastra.com, sau pe contul nostru de Facebook.

Cele mai citite articole

Sorry. No data so far.

YouTube
Abonați-vă la newsletter

Curs valutar