Ploieștiul Patria Noastră

Știri

 Ultima oră

Cutremur puternic, urmat de inundații, la Barajul Paltinu, scenariul unui exerciţiu de amploare desfășurat de ISU Prahova

foto: turnulsfatului.ro

Cutremur puternic, urmat de inundații, la Barajul Paltinu, scenariul unui exerciţiu de amploare desfășurat de ISU Prahova
martie 21
16:04 2018

În data de 22.03.2018, începând cu ora 10:00, la Barajul Paltinu se va desfăşura un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenţie în vederea îndeplinirii misiunilor specifice din competenţă, în ipoteza producerii unui cutremur urmat de inundații la baraj.

Potrivit scenariului exercițiului, pe fondul producerii un cutremur de adâncime, cu epicentru în zona Vrancea, având o magnitudine de 6,1 pe scara Richter, s-a produs surparea versantului Estic al barajului Paltinu.

Toate aceste aspecte au condus la atingerea unor valori maxime ale nivelului normal de retenţie al barajului. În scopul atenuării undelor de viitură şi pentru a evita atingerea unor valori limită de comportare a construcţiei, personalul barajului, pune în aplicare procedurile specifice de golire controlată a acestuia.

Totodată, personalul de serviciu al construcţiei hidrotehnice începe evacuarea controlată a apei din baraj, ulterior ploturile barajului cedează. Unda de viitură creată, va ajunge în municipiul Câmpina în aproximativ 60 minute.

Populația din zona inundabilă din satele Seciuri, Lunca Mare şi Plaiul Câmpinei se vor autoevacua în zone stabilite din timp de normalitate, ulterior vor fi relocate în căminul cultural din satul Plaiul Câmpinei. Echipa pirotehnică va proceda la deblocarea albiei râului Doftana prin detonarea resturilor lemnoase și spargerea bucăților de gheață.

Despre autor

Florian Tudorache

Florian Tudorache

Articole asemănătoare

0 comentarii

Încă nu sunt comentarii.

Nu există comentarii pentru moment, vrei să adaugi unul?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Ploiești
21°
ploaie ușoară
humidity: 63%
wind: 4m/s ENE
H 21 • L 21
33°
Wed
34°
Thu
31°
Fri
33°
Sat
Weather from OpenWeatherMap
  • :
  • :
Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, la adresele ploiestipatrianoastra@yahoo.com, info@ploiestiulpatrianoastra.com, sau pe contul nostru de Facebook.

Cele mai citite articole

Sorry. No data so far.

Instagram

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.

YouTube
Abonați-vă la newsletter

Curs valutar