Ploieștiul Patria Noastră

Știri

 Ultima oră

Marius Mihalache va susține concertul „Săftiță” pe scena Teatrului „Toma Caragiu”

Marius Mihalache va susține concertul „Săftiță” pe scena Teatrului „Toma Caragiu”
martie 21
10:43 2018

Teatrul „Toma Caragiu” va invită vineri, 27 aprilie, de la ora 19.00, în sala Teatrului, la concertul Săftiță, un proiect conceput de Marius Mihalache, care îmbină muzica de țambal, caval, flaut sau alte instrumente clasice din folclorul românesc cu sunetele produse de sintetizatoare psihedelice.

  Un excepțional artist al țambalului, Marius Mihalache a început să cânte la vârsta de 6 ani, iar la 17 ani interpreta pe scena operei SCALA din Milano arii celebre compuse de Rahmaninov, Chopin, Schumann, Schubert sau Mozart.

Unul dintre cele mai importante momente din cariera sa a fost întâlnirea cu Chick Corea, alături de care a susținut o serie de concerte. Înregistrează alături de Gloria Gaynor, Nina Simone și de alți muzicieni cunoscuți pe plan mondial.

Interpret, compozitor, orchestrator, Marius Mihalache este muzicianul care a reușit să confere țambalului valențe, subtilități și rezonanțe incredibile, rivalizând cu sonoritățile specifice muzicii clasice.

Alături de Marius Mihalache, pe scenă vor fi prezenți Arabela Nicolau (voce), Mandela (flaut, caval, ocarina, fluier), Lorin Mihalache (tobe), Florin Parfene (bass).

Săftiță este un concert inspirat din folclorul românesc, care se va întrepătrunde cu ritmuri balcanice și va crea premiza unei călătorii printre poveștile unei vieți pusă sub semnul dragostei. Saftita vă va purta în perioada interbelică, pe străzile pline de muzică și romantism ale mahalalei curții vechi, cântând despre viața frumoasă a vremii.
       Biletele se pot achiziționa de la Agenția de Bilete a Teatrului sau online, accesand link-ul https://ove.ro/saftita. Prețul unui bilet este de 50 lei.
Vă așteptăm la o incursiune într-o lume fascinantă în care muzica tradițională românească se combină cu sonorități moderne care transformă mesajul și esența folclorului nostru într-un limbaj universal.

Despre autor

Florian Tudorache

Florian Tudorache

Articole asemănătoare

0 comentarii

Încă nu sunt comentarii.

Nu există comentarii pentru moment, vrei să adaugi unul?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Ploiești
0°
ceață
humidity: 100%
wind: 2m/s W
H 3 • L 2
12°
Fri
7°
Sat
7°
Sun
7°
Mon
Weather from OpenWeatherMap
  • :
  • :
Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, la adresele ploiestipatrianoastra@yahoo.com, info@ploiestiulpatrianoastra.com, sau pe contul nostru de Facebook.

Cele mai citite articole

Sorry. No data so far.

YouTube
Abonați-vă la newsletter

Curs valutar