Ploieștiul Patria Noastră

Știri

 Ultima oră

Măsuri luate de ISU în Prahova, după anunțarea Codului Portocaliu

Măsuri luate de ISU în Prahova, după anunțarea Codului Portocaliu
martie 22
19:56 2018

Peste 223 pompieri cu 71 autospeciale de intervenție si 176 mijloace tehnice sunt pregătiți să intervină în sprijinul populației și autorităților locale din județ.

În contextul emiterii de către Administrația Națională de Meteorologie a avertizărilor de COD GALBEN si COD PORTOCALIU în situația scăderii accentuate a temperaturilor însoțite de ninsori abundente și de vânt puternic, care vizează județul Prahova, s-au asigurat măsuri necesare pentru prevenirea şi gestionarea operativă a unor eventuale situaţii de urgenţă.

Misiunile de acordare a primului ajutor medical calificat sunt asigurate de către echipajele SMURD, iar pentru căutare-salvare a persoanelor surprinse de manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase sunt pregătite să intervină cu două autovehicule șenilate cu capacitate mărită de trecere, o autofreză și o autospecială de transport victime multiple.

Astăzi, la ora 08:30, a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în urma căreia s-a decis operaționalizarea Centrului Județean de Coordonare si Conducere a Intervențiilor, activarea grupei operative la sediul ISU Prahova, concomitent cu activarea Centrului Județean de Comunicare și Informare Publică.

În cadrul ședinței au fost analizate starea drumurilor naționale și județene, pregătirea utilajelor și mijloacelor de intervenție, stocurile de materiale antiderapante.

Au fost transmise circulare către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență în vederea instituirii serviciului de permanentă la sediile autorităților publice locale și monitorizarea evoluției situației.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Comandamentul  Operaţional de iarnă, monitorizează evoluţia situaţiei operative precum și verificarea și cunoașterea situației cu femeile gravide cu sarcina în 7-9 luni, a persoanelor are urmează tratamente de dializă sau alte afecțiuni, dar și situația cu spațiile destinate cazării temporare a persoanelor.

***

Recomandări:

Pentru evitarea situațiilor extreme ce pot pune în pericol viața şi sănătatea populației, le reamintim celor care pornesc la drum în această perioadă să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs și să evite drumurile greu accesibile.

De asemenea, înainte de a începe deplasarea să se asigure că sistemul de încălzire al autoturismului funcţionează, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

Despre autor

Florian Tudorache

Florian Tudorache

Articole asemănătoare

0 comentarii

Încă nu sunt comentarii.

Nu există comentarii pentru moment, vrei să adaugi unul?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Ploiești
21°
ploaie moderată
humidity: 70%
wind: 5m/s NNE
H 21 • L 21
33°
Wed
34°
Thu
32°
Fri
32°
Sat
Weather from OpenWeatherMap
  • :
  • :
Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, la adresele ploiestipatrianoastra@yahoo.com, info@ploiestiulpatrianoastra.com, sau pe contul nostru de Facebook.

Cele mai citite articole

Sorry. No data so far.

Instagram

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.

YouTube
Abonați-vă la newsletter

Curs valutar