Ploieștiul Patria Noastră

Știri

 Ultima oră

Prima victorie din acest retur: Viitorul trece de Alimtex și urcă un loc în clasament

Prima victorie din acest retur: Viitorul trece de Alimtex și urcă un loc în clasament
aprilie 10
16:42 2018

În runda a 14-a, Viitorul a primit pe terenul 1 din Baza Sportivă Kiru vizita nou-intratei în competiție, Team Alimtex. Partida se anunța a fi una grea pentru asasinii galbeni, în ciuda locului ocupat de adversari, căci aceștia veneau după un 2-2 cu Viking și o înfrângere cu 6-5, grea, în fața MFC-ului, iar așteptările nu au fost înșelate, însă fotbalul oferit de băieții noștri a fost unul de calitate, rezultatul fiind pe măsura ambiției cu care ei au jucat.

 

Iată garnitura galben-negrilor trimisă în teren:

Andrei Nicolescu – Mihai Androne, Marian Brumariu – Georgian Ghiță, Laurențiu Bârsan – Alin Petrescu

Rezerve: Cristian Șchiopu – Virgil Simionescu, Alexandru Moise – Florin Jipa

Absenți: Ionuț Jipa (răcit), Ionuț Iordache (răcit), Ilie Ioniță (învoit)

Alex Moise, și înger, și demon

Meciul a început bine pentru Viitorul, care a deschis scorul după doar 5 minute. Laurențiu Bârsan a pătruns în banda stângă, a driblat un adversar în marginea careului, de unde a reușit apoi să trimită balonul în plasă. Bucuria n-a durat mult, căci 4 minute mai târziu, Alexandru Moise și-a introdus mingea în proprie poartă, scorul devenind 1-1.

În minutul 13, după un șut al aceluiași Moise, scorul a devenit 2-1 pentru asasini, care s-a revanșat totodată pentru eroarea făcută ceva mai devreme. Cum echipa în negru nu se dezminte niciodată, lăsând unele spații adversarilor, golul egalizator parcă plutea în aer, Alimtex căutându-l cu disperare, dar Andrei Nicolescu a fost un portar cu o stabilitate ieșită din comun și, mai mult decât atât, fundașul de aur al Viitorului, Mihai Androne, a ieșit cu mingea la picior din defensiva asaltată de adversari, a trecut de jumătatea terenului de unde, un șut năpraznic, tipic lui, a așeazat mingea în poarta portocaliilor, ducând scorul la 3-1.

Însă avantajul de 2 goluri n-a putut fi păstrat. Până la pauză, Alimtex a reușit să reducă din handicap, 3-2. O pauză bine-venită după o primă repriză în care asasinii au jucat pragmatic, câștigând un avantaj de un gol.

În partea secundă, băieții în negru au schimbat tactica, ofensiva jucând de această dată un rol important și, când cei de la Alimtex simțeau că pot să egaleze, a ieșit la rampă același Alex Moise, care a pus latul la centrarea lui Alin Petrescu de pe partea dreaptă, făcând ca scorul să arate 4-2, refăcând totdată diferența de 2 goluri.

Un minut mai târziu, acesta i-a cedat locul lui Virgil Simionescu, cel care a închis jocul excelent la jumătatea terenului, iar Alin Petrescu, golgheterul care s-a zbătut în nerepetate rânduri să marcheze și în acest meci, a fost înlocuit cu Florin Jipa. Așadar, două mutări decisive care aveau să ajute la mărirea scorului.

Cum benzile funcționau bine, cu un Laur Bârsan în mare formă și o capacitate de efort remarcabilă, cu o defensivă care a fost în permanență un zid și prin Marian Brumariu, celălalt fundaș, imperial în duelurile unu la unu, Viitorul a început să paseseze liniștită și, cu 8 minute înainte de final, Florin Jipa coborând din postura de atacant la mijlocul terenului, saltă mingea peste apărarea adversă pentru Georgian Ghiță, care scapă singur cu portarul, lobându-l pe acesta, stabilind și scorul final; 5-2.

Golul fiind celebrat prin afișarea unui mesaj pe un tricou pentru Răzvan Dincuță, președintele competiție, cel care și-a pierdut în urmă cu câteva zile tatăl.

Cele trei puncte au ajuns, așadar, în contul asasinilor, galben-negri demonstrând pe teren că se pot bate de la egal la egal cu oricare formație solidă din primul eșalon.

Pentru Viitorul urmează înfruntarea cu SystemBau, o echipă grea, dar cu un joc bun și o tactică bine pusă la punct, numărul de puncte se poate schimba în favoarea negrilor.

Laurențiu Bârsan: „Din primul minut s-a văzut o mare poftă de joc în jocul nostru și o mare dorință de a câștiga. Cu toții am jucat cu ardoare, iar în primele 10 de minute am fost peste ei, reușind să și marcăm.

În cealaltă jumătate a primei reprize ne-am demoralizat puțin, am început să nu ne mai înțelegem, lucru care a dăunat, dar a fost bine că a venit pauza și am putut vorbi despre greșeli făcute în primul act al meciului.

În cea de-a doua repriză am net echipa mai bună, jocul a ieșit după cum am vrut – nenumărate pase, așa practice au venit și golurile noastre.

Eu cred că a fost un joc frumos chiar dacă nu jucăm de mult în această formula.

Totuși ne-am înțeles bine și s-a văzut cine și-a dorit mai mult victoria prin jocul prestat și ambiție. Personal, cred că nu am jucat destul de bine, am avut o zi nereușită, dar mă bucur că am ajutat echipa, marcând chiar și un gol.”

Despre autor

Florian Tudorache

Florian Tudorache

Articole asemănătoare

0 comentarii

Încă nu sunt comentarii.

Nu există comentarii pentru moment, vrei să adaugi unul?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Ploiești
12°
nori împrăștiați
humidity: 90%
wind: 2m/s WNW
H 12 • L 11
17°
Fri
19°
Sat
21°
Sun
21°
Mon
Weather from OpenWeatherMap
  • :
  • :
Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, la adresele ploiestipatrianoastra@yahoo.com, info@ploiestiulpatrianoastra.com, sau pe contul nostru de Facebook.

Cele mai citite articole

Sorry. No data so far.

Instagram

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.

YouTube




Abonați-vă la newsletter

Curs valutar