Ploieștiul Patria Noastră

Știri

 Ultima oră

PREMIERĂ / „FIRFIRICĂ”, comedia spumoasă a primăverii

PREMIERĂ / „FIRFIRICĂ”, comedia spumoasă a primăverii
aprilie 15
10:43 2018

Actorii Teatrului Studențesc „MOFT” al Casei de Cultură a Studenților Ploiești au inclus în repertoriul lor o comedie spumoasă – „FIRFIRICĂ”, scrisă de celebrul cuplu al anilor ᾿30, Stroe și Vasilache.

Premiera spectacolului de teatru va avea loc miercuri, 18 aprilie 2018, ora 18.00, în sala de spectacole a Casei de Cultură a Studenților Ploiești.

Din distribuție fac parte îndrăgiții actori Irinel Pană, Andrei Ion, Mihaela Dănilă, Sabin Iordache, Diana Nica, Andreea Gîrbea, Alexandra Vasile, Monica Apostol și Florin Poșircă.

Întâmplări amoroase, încurcături pline de haz, situații limită, tensiune vor stârni amuzamentul publicului.

Subiectul general valabil al infidelității, dincolo de timp și spațiu, oferă o serie de încurcături și situații comice pe care regizoarea spectacolului, Antoneta Trifu le-a valorificat la maximum.

Zâmbete … fericire … certuri … discuții … contradicții … fidelitate … trădare … toate măști ale profundului sentiment numit iubire. De la Shakespeare și până în zilele noastre, femei inocente sau frivole, delicate sau crude, se implică în destinul unui bărbat pe care îl modelează după bunul plac.

De cele mai multe ori se cred victorioase, fără să-și dea seama că sunt învinse și viața lor se scurge monoton alături de un bărbat obișnuit, egoist, incapabil de a le răsplăti afecțiunea. În căutarea lui Romeo, întorc spatele unui partener de a cărui bogăție sufletească nu sunt conștiente și nu realizează că alegerea făcută le aduce nefericirea.

Este cazul lui Firfirică, un prieten care le sare tuturor în ajutor, fără a cere nimic în schimb și care încearcă să descurce ițele pe care le țes personajele din jurul lui. Toți se folosesc de el și în egoismul lor îi ignoră sentimentele, dorințele, marginalizându-l atunci când nu mai au nevoie de el.

În fiecare dintre bărbații există sau a existat cândva un Firfirică. Fiecare femeie a visat la un iubit asemenea lui, iar atunci când l-a întâlnit, poate a trecut nepăsătoare fără să se oprească, nedându-și seama că trece pe lângă fericire.

Comedia ne îndeamnă să reflectăm mai mult asupra sentimentului iubirii, altruismului și a sufletului pereche, iar în final ne stârnește un zâmbet amar.

Despre autor

Florian Tudorache

Florian Tudorache

Articole asemănătoare

0 comentarii

Încă nu sunt comentarii.

Nu există comentarii pentru moment, vrei să adaugi unul?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Ploiești
12°
cer acoperit de nori
humidity: 89%
wind: 1m/s WNW
H 11 • L 10
16°
Fri
18°
Sat
21°
Sun
22°
Mon
Weather from OpenWeatherMap
  • :
  • :
Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, la adresele ploiestipatrianoastra@yahoo.com, info@ploiestiulpatrianoastra.com, sau pe contul nostru de Facebook.

Cele mai citite articole

Sorry. No data so far.

Instagram

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.

YouTube




Abonați-vă la newsletter

Curs valutar