Ploieștiul Patria Noastră

Știri

 Ultima oră

CONCERT SIMFONIC – „Festival George Gershwin”

CONCERT SIMFONIC – „Festival George Gershwin”
aprilie 22
15:15 2018

Festival “George Gershwin“, pe 26 aprilie, la Filarmonica “Paul Constantinescu“. Sala “Ion Baciu” va găzdui, începând cu ora 19.00, un concert compus exclusiv din lucrări aparținând lui George Gershwin, unul dintre cei mai populari compozitori americani din prima jumătate a secolului al XX-lea.

Programul cuprinde Uvertura Cubană, Concertul în Fa pentru pian și orchestră și Suita Simfonică “Porgy&Bess“. Invitatul serii va fi pianistul Mihai Ungureanu, iar la pupitrul dirijoral al orchestrei noastre simfonice se va afla maestrul Radu Postăvaru.

George Gershwin s-a remarcat prin faptul că a reușit să reunească elementele de jazz simfonic cu muzica ușoară. A compus atât pentru teatrele muzicale de pe Broadway cât și pentru sălile de concert clasic. Multe dintre piesele interpretate de cei mai cunoscuți instrumentiști și cântăreți americani, cum sunt Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, Herbie Hanock etc., poartă semnătura lui George Gershwin.

Numele lui Mihai Ungureanu, solistul serii, este strâns legat de cel al Filarmonicii Oltenia din Craiova. A debutat la vârsta de 16 ani, pe scena acestei instituții de cultură, căreia ulterior i-a devenit director general, apoi director artistic. În prezent este solist concertist al Filarmonicii Oltenia. Deține numeroase înregistrări discografice proprii, cu un repertoriu bogat și divers ce cuprinde lucrări de la George Enescu la George Gershwin.

Pentru dirijorul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii ploieștene, maestrul Radu Postăvaru, întânirea cu muzica lui George Gershwin a însemnat de fiecare dată o bucurie. După un astfel de concert, presa ploieșteană remarca faptul că lucrarea ”a fost tot timpul dominată de magnifica baghetă a dirijorului Radu Postăvaru, sub ea muzica lui Gershwin devenind pur și simplu supranaturală; așa se explică și aplauzele îndelungi și repetate care au răsplătit arta virtuosului șef de orchestră”.

Biletele sunt disponibile la preţuri de 20 de lei – întreg, 15 lei – pensionar şi 5 lei – elev şi student şi pot fi achiziţionate atât de la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti, cât şi online, de pe www.filarmonicaploiesti.eu.

Despre autor

Florian Tudorache

Florian Tudorache

Articole asemănătoare

0 comentarii

Încă nu sunt comentarii.

Nu există comentarii pentru moment, vrei să adaugi unul?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Ploiești
10°
ploaie puternică
humidity: 100%
wind: 7m/s ENE
H 11 • L 10
5°
Fri
5°
Sat
6°
Sun
9°
Mon
Weather from OpenWeatherMap
  • :
  • :
Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, la adresele ploiestipatrianoastra@yahoo.com, info@ploiestiulpatrianoastra.com, sau pe contul nostru de Facebook.

Cele mai citite articole

Sorry. No data so far.

YouTube
Abonați-vă la newsletter

Curs valutar